2013-10-28 05:57:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Κορυφώνονται σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις του ΟΧΙ - Φρούριο και φέτος η εξέδρα των επισήμων - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Με την παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων στην Αγίου Ανδρέου κορυφώνονται σήμερα Δευτέρα οι επετειακές εκδηλώσεις του ΟΧΙ στην Πάτρα. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης, στο Αγρίνιο ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Χρήστος Βασιλάκος, στο Μεσολόγγι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών Θεοχάρης Θεοχάρης και στον Πύργο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνος Σκανδάμης.

Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι αυξημένα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην Αγίου Ανδρέου. Η εξέδρα των επισήμων θα είναι και φέτος "φρούριο" και η αστυνομία βρίσκεται σε απιφυλακή για αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την αμαύρωση του εορτασμού της εθνικής μας επετείου και διαμηνύει ότι όσοι όποιοι επιθυμούν να εκφράσουν την όποιας μορφής διαμαρτυρία τους να το πράξουν μετά το πέρας της παρέλασης,


Στην Πάτρα το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, περιλαμβάνει τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2013, τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

07.30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

08.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας

11.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ.

11.30 π.μ. Στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών και θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει στο Μνημείο της Ελευθερίας η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, Μαρία Μαρκέτου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων. Επισημαίνεται ότι στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

12.00 μ. Θα ξεκινήσει προ των επισήμων (πλατεία Τριών Συμμάχων) η παρέλαση των Σωματείων, Οργανώσεων, αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, μαθητών, Πολεμιστών ΕΕΣ Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

17.31 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου .
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ΚΚΕ για τον Τζιτζικώστα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ΚΚΕ για τον Τζιτζικώστα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ