2013-10-28 08:39:05
Φωτογραφία για Χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα κατά του Πούτιν
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο υπ' αριθμόν ένα πολιτικός αντίπαλος του ρώσου προέδρου, συμμετείχαν... χθες σε πορεία στο κέντρο της Μόσχας για να διαμαρτυρηθούν κατά του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν και για να υποστηρίξουν τους «πολιτικούς κρατουμένους», σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας φωνάζοντας «Πούτιν-κλέφτη» και «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους» και κρατώντας φωτογραφίες ανθρώπων που θεωρούν θύματα πολιτικών διώξεων.

Στις φωτογραφίες αυτές μπορύσε να αναγνωρίσει κανείς τον πρώην μεγιστάνα του πετρελαϊκού τομέα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, το πλήρωμα του πλοίου της Greenpeace, Arctic Sunrise, καθώς και ανθρώπους που φυλακίστηκαν για τη συμμετοχή τους, το Μάιο του 2012 σε διαδήλωση, μια ημέρα πριν από την ανάληψη από τον Πούτιν των καθηκόντων του στο Κρεμλίνο, για μια τρίτη θητεία.

Η αστυνομία υπολογίζει σε 4.500 τους διαδηλωτές, ωστόσο σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου ξεπερνούσαν τις 6.000. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ