2013-10-28 10:25:05
Φωτογραφία για Άγνωστο αν θα παραστεί εκπρόσωπος της ΧΑ στη στρατιωτική παρέλαση
Σε βαρύ κλίμα, εξ αιτίας των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονία, που παρομοίασε το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή, και όσων επακολούθησαν, θα... διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί, η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος όμως θα αποχωρήσει σε περίπτωση που προσέλθει για να παραστεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα στη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος, ερωτηθείς γιατί έστειλε πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή, απάντησε πως άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στη στρατιωτική παρέλαση, με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα, παρά τη διευκρινιστική δήλωση που έκανε ο περιφερειάρχης, χαρακτηρίζοντας «ατυχή και λανθασμένο» τον παραλληλισμό του ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή.

Στη διευκρινιστική του ανακοίνωση, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφραζε τη «λύπη του για το ζήτημα που δημιουργήθηκε».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε επισημάνει νωρίτερα ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει και είχε καλέσει τον περιφερειάρχη να προβεί άμεσα σε διορθωτική δήλωση.

Σημειώνεται ότι ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ δε θα εκπροσωπηθούν στην παρέλαση, αντιδρώντας στην πρόσκληση που εστάλη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή.

Άγνωστο παραμένει αν τελικά θα παραστεί κάποιος εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ