2013-10-28 16:47:08
Φωτογραφία για ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ... ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ! *PHOTOS*
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα «πάρτι» στο πρωτάθλημα και όπως παρουσιάζει το "gazzetta.gr" έχει πλέον την καλύτερη διαφορά τερμάτων στην Ευρώπη και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, πάνω από τη Μπαρτσελόνα!

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Οι βροχές μπορεί να μην ξεκίνησαν -κανονικά- ακόμα, η «ερυθρόλευκη» καταιγίδα ωστόσο δίνει σταθερά το «παρών» (σχεδόν) κάθε σαββατοκύριακο και δείχνει έτοιμη να καταρρίψει κάθε ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» δεν αποτέλεσε τίποτα περισσότερο από μία ακόμα βροχή των γκολ για την ομάδα του μεγάλου Λιμανιού, συνεχίζοντας με... σπασμένα φρένα το επιθετικό της κρεσέντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Στις εννιά πρώτες αγωνιστικές άλλωστε οι ερυθρόλευκοι μετρούν ήδη πέντε ματς στα οποία σκόραραν 4+ τέρματα κι έχουν φυσικά μακράν την καλύτερη επίθεση στη Σούπερ Λιγκ. Με εξαίρεση μάλιστα τον ΠΑΟΚ που έχει 18 γκολ, όλοι οι υπόλοιποι, έχουν τα μισά ή λιγότερα, με εξαίρεση τον Ατρόμητο που βρίσκεται στα 15.


Βέβαια οι επιδόσεις των πρωταθλητών όχι μόνο μπαίνουν πλέον στο... ζύγι με αυτές των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, αλλά «χτυπούν» και πρωτιές, με τον... αστερίσκο βέβαια της δεδομένης διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει με αρκετά εξ αυτών. Όπως παρουσιάζει άλλωστε το δημοσίευμα ο Ολυμπιακός μετά και τη χθεσινή πεντάρα επί του ΟΦΗ έχει τη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση στην Ευρώπη (σε μ.ο. γκολ ανά ματς), αλλά και την καλύτερη διαφορά τερμάτων από κάθε άλλη ομάδα!

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Παρί, Άρσεναλ κ.α. βρίσκονται στο... κατόπι των «ερυθρολεύκων» σε ό,τι αφορά τα εγχώρια πρωταθλήματα (χωρίς Κύπελλο ή Ευρώπη) με 29 γκολ στο ενεργητικό τους και μόλις 3 παθητικό σε εννιά ματς! Ήτοι η ομάδα του Μίτσελ σκοράρει κατά μ.ο. 3,2 γκολ ανά αγώνα, όταν η Μπαρτσελόνα έχει ακριβώς τρία (30/10) κι όλοι υπόλοιποι βρίσκονται από πίσω! Μοναδική ωστόσο εξαίρεση αποτελεί η επίσης καταιγιστική Σάλτσμπουργκ, η οποία κάνει... πάρτι στην Αυστρία, όπου αφενός μετά και το χθεσινό διπλό επί της Γκρέντιγκ βρίσκεται στο +10 από τη 2η θέση, αφετέρου με 44 γκολ σε 13 ματς, έχει μ.ο. παραγωγικότητας 3,38 τέρματα!

Παρ' όλα αυτά οι «ταύροι» έχουν χειρότερη άμυνα από τους ερυθρόλευκους και χαμηλότερη μέση διαφορά τερμάτων. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός νικάει κάθε παιχνίδι του κατά μ.ο. με 2,8 γκολ διαφορά, όταν η Σάλτσμπουργκ βρίσκεται στο 2,6, η Μπαρτσελόνα στο 2,3 και η τρίτη καλύτερη κατά σειρά, Ρόμα στο 2,4! Η άμυνα... γρανίτης άλλωστε των «τζιαλορόσι» είναι η κορυφαία στην Ευρώπη, αφού έχουν δεχτεί μόλις ένα τέρμα σε 9 ματς, με τη δεύτερη στη σχετική λίστα να είναι εκείνη του Ολυμπιακού που σε ίδιο αριθμό αγώνων έχει δύο περισσότερα.

Στον πίνακα που παρουσιάζει το δημοσίευμα αναφέρονται αναλυτικά οι καλύτεροι μ.ο. επίθεσης, άμυνας και διαφοράς τερμάτων στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου με εξαίρεση το ουκρανικό στο οποίο η 2η Σαχτάρ έχει πιο καλά ποσοστά από την 1η Μέταλιστ, σε όλα τα υπόλοιπα (εκτός Γερμανίας- με την Ντόρτμουντ να έχει οριακά καλύτερες επιδόσεις από τη Μπάγερν) είναι και πρωτοπόροι.

* Συμπληρωματικά στην Ισπανία μπήκε και η Ατλέτικο, που έχει επίσης εξαιρετικές επιδόσεις. Η Ρεάλ είναι τρίτη κατά σειρά στην Primera.

* Σε παρένθεση είναι τα γκολ/ματς
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βγαίνοντας εκτός θέματος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βγαίνοντας εκτός θέματος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ