2013-10-29 01:24:08
Φωτογραφία για Τα μαλλιά μας μιλούν…για την υγεία μας!
από την Αγγελοπούλου Λίτσα, Hair Expert

Τα μαλλιά μας δεν αποτελούν μόνο το μόνιμο αξεσουάρ ομορφιάς αλλά και δείκτη της υγείας μας.

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) ενδιαφερόμαστε για το πώς θα τα κόψουμε, θα τα βάψουμε ή θα τα χτενίσουμε. Δεν φανταζόμαστε όμως ότι τα μαλλιά μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για ορισμένες διαταραχές ή ασθένειες του οργανισμού μας.

Αν παρατηρήσουμε τα λεπτά μαλλιά μας να γίνονται ακόμα πιο λεπτά και να έχουν τάση τριχόπτωσης ίσως θα πρέπει να ελέγξουμε τον θυρεοειδή μας για την σωστή λειτουργία του.

Αν παρατηρήσουμε κηλίδες που κάποιες φορές δημιουργούν και κρούστα στο κρανίο κοντά στις ρίζες ίσως πρέπει να επισκεφτούμε έναν δερματολόγο για να αποκλείσουμε την περίπτωση ύπαρξης ψωρίασης ή ψωριασικής αρθρίτιδας.

Αν παρατηρήσουμε λέπτυνση (αραίωση) των μαλλιών σε όλο το κεφάλι, μπορεί να προέρχεται από ορμονικές διαταραχές, πολυκυστικές ωοθήκες, υποθυρεοειδισμό ή να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής. Μια συνολική απώλεια τριχών, πιθανόν να είναι και σύμπτωμα αρχής διαβήτη.

Αν παρατηρήσετε τα μαλλιά σας να είναι πολύ ξηρά και να σπάνε εύκολα οι άκρες, ενδεχομένως να ευθύνεται μια υπερπαραγωγή κορτιζόλης (ορμόνη του άγχους) ή κακής διατροφής με ελλείψεις σε Ω3 λιπαρά. Σε κάθε περίπτωση, τα μαλλιά μας δίνουν ενδείξεις που μόνο ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει σωστά.
govastileto.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ