2013-10-29 08:06:07
Φωτογραφία για Η Adobe σταματάει την πώληση του λογισμικού της σε retail συσκευασίες.
Ο γίγαντας λογισμικού Adobe, η εταιρεία που δημιουργεί ακριβές σουίτες εικόνας και σχεδιασμού για επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των Photoshop, Premiere και InDesign, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως όλες οι νέες εκδόσεις των προγραμμάτων της θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο με συνδρομή.

Το 2012 η Adobe εγκαινίασε το Creative Cloud, μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, μέσω της οποία παρείχε τις εφαρμογές της έναντι μιας μηνιαίας συνδρομής.

Το αποτέλεσμα; Περίπου 500.000 χρήστες πληρώνουν από $10 έως $50 μηνιαίως για να έχουν πρόσβαση, και σύμφωνα με την Adobe δεν υπάρχει σκέψη για επιστροφή στους παλαιότερους τρόπου διανομής.

«Ήταν απολύτως επιτυχημένο για εμάς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Scott Morris.

Νέες εκδόσεις των Photoshop, InDesign, Premiere και 12 ακόμη κορυφαίων εφαρμογών της Adobe, οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούσαν το Creative Suite (CS) 6, θα κυκλοφορήσουν στις 17 Ιουνίου, αλλά μόνο μέσω συνδρομής. Τα αρχικά CS καταργούνται και την θέση τους, στη νέα εφαρμογή, θα πάρουν τα αρχικά CC, από το Creative Cloud.


Οι παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού σε συσκευασίες retail, πωλούνταν από $600 – $1.100, αναλόγως με τα προγράμματα που περιέχονταν στην συσκευασία.

Σύμφωνα με τον Morris «Με το καινούργιο μοντέλο, το κόστος διάθεσης μειώνεται και το λογισμικό μας είναι προσβάσιμο από περισσότερους χρήστες, μπορείτε να κατεβάσετε τις νέες λειτουργίες άμεσα, και δεν χρειάζεται να περιμένετε δύο χρόνια για αυτές. Αποφασίσαμε να επικεντρώσουμε πάνω σε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό.»

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προγράμματα Cloud, οι χρήστες μπορούν να τα χρησιμοποιούν και offline, αλλά θα πρέπει να συνδέονται μια φορά το μήνα για επαλήθευση και ενημερώσεις.

Πόσο θα κοστίζει;

Οι νέοι συνδρομητές θα πληρώνουν $49.99 το μήνα, ενώ όσοι ήδη έχουν το CS3 μέχρι το CS5 θα χρειαστεί να πληρώσουν $29.99 μηνιαίως για τον πρώτο χρόνο. Η τιμή των $29.99 θα ισχύει επίσης για φοιτητές και καθηγητές.

Για εκείνους που δεν επιθυμούν ολόκληρο το πακέτο αλλά μια εφαρμογή μόνο, όπως το Photoshop, θα κοστίζει $20/μήνα για νέους χρήστες και $10/μήνα για αυτούς που έχουν παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιζητώντας τον χαμένο χρόνο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιζητώντας τον χαμένο χρόνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ