2013-10-30 03:39:57
Φωτογραφία για Διαδήλωσαν εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της τουρκικής ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης χθες, στην 90ή επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας που είχαν αναπτυχθεί δεν συνεπλάκησαν με τους διαδηλωτές, όπως είχε συμβεί επανειλημμένα στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του καλοκαιριού, αλλά έκαναν χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση.

«Παντού αντίσταση!», φώναζαν οι διαδηλωτές, όπως και «είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ», αναφερόμενοι στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Οι επικριτές του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγορούν ότι υπονομεύει τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους το οποίο είχε ιδρύσει ο Ατατούρκ κι ότι επιδιώκει να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα ισλαμικό κράτος, προσάπτοντάς του επίσης ότι κυβερνά με αυταρχικό τρόπο.

Οι διαδηλώσεις του καλοκαιριού - οι οποίες είχαν επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης - έχουν αποκλιμακωθεί, αλλά αναζωπυρώνονται σε διάφορες περιστάσεις, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

Τη Δευτέρα η αστυνομία στην Άγκυρα χρησιμοποίησε δακρυγόνα αέρια και νερό υπό πίεση για να απωθήσει τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ενώ άρχιζε η δίκη του αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται πως πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν διαδηλωτή στην πρωτεύουσα τον Ιούνιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Audi σχεδιάζει το δικό της «Up!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Audi σχεδιάζει το δικό της «Up!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ