2013-10-30 03:52:06
Φωτογραφία για Δεκάδες νεκροί από συγκρούσεις μουσουλμάνων και χριστιανών
Οι αρχές της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας συνεχίζουν ακόμα τις προσπάθειές τους να καθορίσουν τον αριθμό των νεκρών από τις... πρόσφατες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ ισλαμιστών ανταρτών και χριστιανών.

Οι μάχες μεταξύ των ανταρτών του συνασπισμού της Σελέκα και ομάδων γνωστών ως Αντι-Μπάλακα έλαβαν χώρα το Σάββατο στην πόλη Μποουάρ, 440 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μπανγκουί.

«Μέχρι στιγμής 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πλευρά της Αντι-Μπάλακα και 2 από τη Σελέκα», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του στρατού, Αλγκόνι Μούσα Μάμαζεν. «Ήταν μια πολύ σκληρή μάχη, αλλά ο συνασπισμός της Σελέκα υπερίσχυσε» είπε.

Από τη Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Τζον Γκινγκ, προειδοποίησε ότι τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας έχει ανάγκη από εφόδια και ότι η κατάσταση επιδεινώνεται ταχύτατα, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.


Ο Γκινγκ δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα, παρατήρησε την πλήρη κατάρρευση της τάξης και των νόμων. «Αυτή η χώρα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ενδιαφέροντος και είναι απαραίτητο να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι ένοπλες ομάδες από αμφότερες τις χριστιανικές και μουσουλμανικές κοινότητες συνεχίζουν να επιτίθενται σε πολίτες της αντίθετης πλευράς, ενώ είναι συχνές οι αναφορές βιασμών, ακρωτηριασμών και βασανισμού γυναικών και παιδιών. «Βλέπουμε τα σημάδια μιας βαθύτατα επικίνδυνης εξέλιξης μεταξύ των κοινοτήτων, καθώς η κάθε κοινότητα γίνεται στόχος από τις ένοπλες ομάδες της άλλης», είπε.

Περίπου 5.000 κάτοικοι της Μποουάρ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή εξαιτίας των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα το Σάββατο.

«Όσοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν έχουν τροφή ή πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποσιτισμού, ιδίως μεταξύ των παιδιών», είπε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο γερμανικό πρακτορείο ο καθολικός ιερέας Τουσέιν Ζουμάλντε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έγινε μανούλα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έγινε μανούλα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ