2013-10-30 05:36:06
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ
Σπείρα που έκανε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ από το 2010, παραβιάζοντας και τα χρηματοκιβώτια καταστημάτων της, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει με απειλή όπλου και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων 17 ληστείες με συνολική λεία 500.000 ευρώ.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τρεις Αλβανοί και αναζητούνται έξι ομοεθνείς τους, που θεωρούνται συνεργοί τους από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν τις ληστείες μεταξύ 05:00- 07:00 το πρωί, κατά την ώρα που γινόταν ο ανεφοδιασμός των αποθηκών των καταστημάτων από τους υπαλλήλους και ενώ αυτά ήταν κλειστά για το κοινό. Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν, καλή γνώση των χώρων των καταστημάτων, τεχνικές γνώσεις για τη διάνοιξη των χρηματοκιβωτίων και διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους συλληφθέντες εργαζόταν σε εταιρεία που πραγματοποιούσε επισκευές στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και των χρηματοκιβωτίων, ενώ ένας άλλος εργαζόταν αρχικά στην ίδια εταιρεία με αυτόν και στη συνέχεια ήταν υπάλληλος της εταιρείας των σούπερ μάρκετ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ