2013-10-30 08:27:08
Φωτογραφία για Οι Ελληνίδες δεν θέλουν πλέον σύντροφο με λεφτά
Η οικονομική κρίση φαίνεται πως άλλαξε πολλά στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών κυρίως στην Ελλάδα, καθώς όπως προκύπτει πλέον δεν αναζητούν σύντροφο με ικανή οικονομική επιφάνεια, αλλά κάποιον που θα τους παρέχει ασφάλεια.

Συγκεκριμένα σε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, αναφέρεται πως οι Ελληνίδες γυναίκες ηλικίας 18-54, έχουν ισχυρό αίσθημα ανασφάλειας που αγγίζει το 53% και με βάση αυτό το δεδομένο προσπαθούν να επιλέξουν σύντροφο, αναφέρει το iatropedia.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά αναφέρει η έρευνα στην οποία η μέση Ελληνίδα δεν ζητά άνδρα με «γερό» πορτοφόλι και το χαρακτηρίζει μάλιστα «μη απαραίτητο».

Στην έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν ως δείγμα 600 γυναίκες και οι απαντήσεις που έδωσαν όσον αφορά την επιλογή συντρόφου, ήταν οι ακόλουθες:

Η οικονομική κατάσταση δεν φαίνεται να παίζει ουσιαστικό ρόλο για την επιλογή συντρόφου ή τη διατήρηση της σχέσης, σε αντίθεση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα (ποσοστό μικρότερο του 1%)Η κοινωνική ζωή έχει μία μικρή επίδραση στην επιλογή συντρόφου
. Δηλώνεται ως σημαντικός τομέας από το 11% των γυναικών, κυρίως ηλικίας 18 έως 34 ετών και κατοίκων των κεντρικών προαστίων.Η ερωτική ζωή εξακολουθεί να θεωρείται σημαντικός πυλώνας στις σχέσεις, παρουσιάζει όμως μεγάλα ελλείμματα ικανοποίησης, κυρίως λόγω μείωσης όχι μόνο της συχνότητας αλλά και της διάρκειας των ερωτικών επαφών - με νέα πτώση της ποιότητας. Τελικώς, ποσοστό 36% των γυναικών θεωρούν ότι η ερωτική ζωή έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή συντρόφου και στη διατήρηση σχέσης.Η επιλογή συντρόφου με βάση την ασφάλεια και το ενδιαφέρον, αγγίζει το ποσοστό περίπου 53%
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ