2013-10-30 09:11:07
Φωτογραφία για Στα χαρακώματα για την Κυριακή – Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι
Φωτιές έχει ανάψει στην αγορά του Ηρακλείου η απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για 24ωρη απεργία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με τον Ν. 4177/2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η Κυριακή θα είναι είναι η πρώτη που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μετά το 1908 οπότε και καθιερώθηκε στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία.

Όσον αφορά στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και συγκεκριμένα τους εμποροϋπαλλήλους έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται να δουλεύουν τις Κυριακές γιατί θεωρούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για τις 52 Κυριακές το χρόνο.

Μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κ. Δημόκριτος Σαλούστρος ξεκαθάρισε ότι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου όλοι οι οι εμποροϋπάλληλοι θα συμμετέχουν στην απεργία. Εμείς επιμένουμε να λέμε ότι οι 7 Κυριακές ανοίγουν την κερκόπορτα για τις 52 και αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που κάποιο κατάστημα αποφασίσει να ανοίξει και ο εμποροϋπάλληλος δεν θέλει να εργαστεί; Σε αυτή τη περίπτωση ο εργαζόμενος έχει κάθε δικαίωμα να απεργήσει για τα αιτήματα του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλούστρος ενώ συνέχισε λέγοντας πως σίγουρα κάποιοι εργοδότες θα πάρουν τα μέτρα τους γι' αυτό αλλά να είναι και εκείνοι σίγουροι ότι θα πάρουμε και εμείς τα δικά μας.

Από τη πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του και έχει ξεκαθαρίσει ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή μιας και ο νόμος αυτός είναι προαιρετικός. Θα τον αγνοήσουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε κλειστά έχει τονίσει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά την πρώτη Κυριακή, κάτι που στο μέλλον θα αναγκάσει τις μικρές επιχειρήσεις να ανοίξουν και εκείνοι με τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος και λόγω των εκπτώσεων του Νοεμβρίου όπου και εκεί το τοπίο στην αγορά του Ηρακλείου παραμένει θολό.

http://www.prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ