2013-10-30 13:00:28
Φωτογραφία για ΝΤΙΛΕΪΝΙ : ΤΡΕΦΩ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ... ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ!
Ο βασικός κουμανταδόρος της αήττητης Μπάγερν Μονάχου, Μάλκολμ Ντιλέϊνι, μιλάει στο "gazzetta.gr" για το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό, δηλώνει ότι η ομάδα του στοχεύει στη νίκη και αναφέρεται στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά Το όνομά της αυριανής αντιπάλου των ερυθρόλευκων στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, προκαλεί αυτόματα το ερώτημα: "Υπάρχει Μπάγερν στο μπάσκετ;"... Κι όμως, η επιθυμία του προέδρου του Βαυαρών, Ούλι Χένες, να ενισχύσει το τμήμα μπάσκετ της ομάδας, βρήκε σύμμαχο την Ευρωλίγκα, που έδωσε στον γερμανικό σύλλογο wild card για την εφετινή διοργάνωση, με αποτέλεσμα η διοίκηση της Μπάγερν να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό (μαζί με τους φόρους αγγίζει τα 20 εκατομμύρια Ευρώ) για τα δεδομένα του αθλήματος, στην πιο ισχυρή, οικονομικά, χώρα της Ευρώπης.

Στον πάγκο της ομάδας του Μονάχου, κάθεται πλέον ο πολύπειρος Σβέτισλαβ Πέσιτς, που οδηγεί την Μπάγερν από νίκη σε νίκη (6-0 στο γερμανικό πρωτάθλημα και 2-0 στην Ευρωλίγκα), ενώ ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της είναι ο... ατρόμητος Αμερικανός point-guard, Μάλκολμ Ντιλέϊνι, που μίλησε για την μεγάλη μάχη με τους πρωταθλητές Ευρώπης...


«Τέλεια επιλογή, η Μπάγερν!

«Από τη στιγμή που έμαθα ότι η Μπάγερν αποφάσισε να επενδύσει στο μπάσκετ και ενδιαφερόταν να με αποκτήσει, δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ! Είναι γνωστό ότι η Ευρωλίγκα επιθυμεί να εντάξει ακόμη πιο δυναμικά τη γερμανική αγορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οπότε για μένα ήταν ήταν η τέλεια επιλογή! Συν τοις άλλοις, το Μόναχο είναι μία πανέμορφη πόλη, ο σύλλογος είναι πολύ οργανωμένος, παίζουμε στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τι παραπάνω να θέλει ένας παίκτης;», είπε αρχικά ο περυσινός MVP του ουκρανικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Μπουντιβέλνικ Κιέβου, που κι αυτή προβιβάστηκε στην Euroleague!

«Παράδειγμά μας, το ποδόσφαιρο της Μπάγερν!

Η Μπάγερν Μονάχου, λοιπόν, μπορεί να είναι πρωτάρα στην Ευρωλίγκα και να απέχει 45 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία χρονιά που πανηγύρισε έναν τίτλο στο μπάσκετ, στην εφετινή σεζόν σεζόν, όμως, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο, είναι από τις λίγες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη, μετρώντας 8 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (6-0 στην Bundesliga και 2-0 στην Euroleague)! «Δεν έχει σημασία αν είμαστε πρωτάρηδες στην διοργάνωση ή όχι! Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει και να ακολουθήσει τα χνάρια του ποδοσφαίρου! Έχουμε έναν πολύ έμπειρο και "μπαρουτοκαπνισμένο" προπονητή κι ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, οπότε δεν μου φαίνεται παράλογο που κερδίζουμε! Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο! Κάποια στιγμή, βέβαια, θα χάσουμε και ίσως αυτό να γίνει σύντομα γιατί έρχονται πιο δύσκολα παιχνίδια, αλλά η νοοτροπία του συλλόγου είναι να παίζει πάντα για τη νίκη!», υπερθεμάτισε ο απόφοιτος του Βιρτζίνια Τεκ που βρίσκεται στην 3η του χρονιά στην Ευρώπη και έχει δει ήδη δύο φορές τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης.

«Στόχος μας να "κλέψουμε" τη νίκη!»

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική ομάδα και ο αυριανός (31/10, 21.30) αγώνας θα είναι σίγουρα το πιο δύσκολο παιχνίδι για μας στην εφετινή σεζόν! Παρακολούθησα πέρυσι τον τελικό της Ευρωλίγκα και απ' ότι έμαθα, ο Ολυμπιακός φέτος ίσως να είναι ακόμη καλύτερος από πέρυσι. Έχουν τον Σπανούλη, που ίσως να είναι ο καλύτερος γκαρντ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αλλά και αρκετούς ποιοτικούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους παίκτες, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι ερχόμαστε για να χάσουμε... Βρισκόμαστε σε καλό αγωνιστικό ρυθμό κι αν παίξουμε όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να κλέψουμε τη νίκη! Δεν φοβόμαστε κανέναν, αντιθέτως τους σεβόμαστε όλους... Έχουμε, όμως, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και στην καθοδήγηση του προπονητή μας...», υπερθεμάτισε ο Μάλκολμ Ντιλέϊνι που το 2011, πήρε την απόφαση να υπογράψει στη γαλλική Σαλόν, από τη στιγμή που επελέγη στο ντραφτ του ΝΒΑ...

Η "χημεία" της Μπάγερν και ο Παναθηναϊκός!

«Όλα τα παιδιά που ήρθαν φέτος στην Μπάγερν, θέλουν να γίνουν πρωταθλητές και αυτός είναι λόγος που έχουμε αποκτήσει καλή "χημεία", από τόσο νωρίς! Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές, ότι πρέπει να μοιράζουμε τις επιθέσεις και ο καθένας μας, θα έχει τις στιγμές του και τα βράδια του! Ο coach, άλλωστε, έχει ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο την επιθετική λειτουργία της ομάδας, έτσι ώστε όλοι να είμαστε ευτυχισμένοι και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην άμυνα...», υπογράμμισε ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,91) που πριν από μερικούς μήνες απασχόλησε και τον Παναθηναϊκό (όπως και ο Πορτορικανός point-guard της Λαμποράλ Κούτσα, Γουόλτερ Χοτζ).

«Κάποια στιγμή, προς τα τέλη της περυσινής σεζόν, η Μπουντιβέλνικ είχε καθυστερήσει αρκετά τις πληρωμές και ο ατζέντης μου με πληροφόρησε ότι ο Παναθηναϊκός, που ήθελε να ενισχυθεί ενόψει των πλέϊ-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, ρωτούσε για μένα! Τελικά το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας δεν αποδείχτηκε τόσο ζωηρό, γιατί δεν κατέθεσαν ποτέ επίσημη προσφορά!», κατέληξε ο Μάλκολμ Ντιλέϊνι (μ.ο. 15,0π., 5,5ασ., 1,5κλ. με 70% στα διπ. & 100% στις βολ.), που μαζί με τον Βόσνιο Νιχάτ Ντζέντοβιτς (μ.ο. 15,5π. & 4,5ασ. με 45,5% στα τριπ.) παίρνουν τον περισσότερο χρόνο από τους περιφερειακούς της γερμανικής ομάδας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ