2013-10-30 13:30:12
Φωτογραφία για Και τώρα η παρέλαση της Τρόικας! Απολύσεις και ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ στο επίκεντρο.
Στις 4 Νοεμβρίου, την επόμενη Δευτέρα, αναμένεται – εκτός απροόπτου- η επιστροφή των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα. Οι εκκρεμότητες σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ ευρώ και το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το οποίο η Τρόικα εκτιμά στα 2,5 δισ ευρώ και η ελληνική πλευρά στα 500 εκ. ευρώ, θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Μέχρι τη Δευτέρα η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει συμπληρωθεί η λίστα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που λείπουν. Την Τρίτη θα κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας νέο ασφαλιστικό, από το οποίο υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 500 εκ ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους σε ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου για να διασφαλίσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Η κυβέρνηση ήδη έχει αποστείλει τις αντιπροτάσεις της για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ και γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί για τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται ως το τέλος του έτους. Η Τρόικα δεν δέχεται να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που έχουν κερδίσει προσωρινές διαταγές και οι υποθέσεις τους θα κριθούν τελεσίδικα έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό σημείο της διαπραγμάτευσης, γιατί αν οι πιστωτές επιμείνουν στη θέση τους, τότε αναγκαστικά θα γίνουν και πάλι απολύσεις αλά ΕΡΤ.
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ