2013-10-30 13:37:14
Φωτογραφία για Ν.Οικονομόπουλος: Ούτε αριστερά ούτε δεξιά… Το θαλάσσιο μέτωπο στον αστερισμό της λογικής και της συνέπειας
Το θαλάσσιο μέτωπο αποτελούσε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης των Πατρών. Η χρήση του για πολλές δεκαετίες από τον όποιο φορέα του λιμανιού δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη της Πάτρας και επηρέασε ψυχολογικά τον Πατρινό πολίτη. Η μεταφορά του νέου λιμανιού στο νοτιότερο τμήμα της γραμμής αυτής, δημιουργεί επιτέλους την έντονη – βάσιμη ελπίδα της λογικής απόδοσης τμήματος του μετώπου αυτού στους Πατρινούς όλων των ηλικιών ως χώρο ψυχαγωγίας και άθλησης αλλά και ανάλογων επενδύσεων που έχουν σχέση με την λιμενική δραστηριότητα και που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας αλλά και οικονομική ανάταση στην πόλη που ειδικά σήμερα τόσο την χρειάζεται.

Σήμερα ο ΟΛΠΑ ως οργανισμός εκπροσώπησης των δραστηριοτήτων του λιμανιού μπορεί να διαχειριστεί το νέο λιμάνι, μπορεί να διαχειρίζεται την επέκταση του όπως επίσης να προγραμματίζει και να υλοποιεί σχέδια της δράσης του για την ανάπτυξη πέραν του επιβατικού και εμπορικού σκέλους. Να προγραμματίζει δηλαδή δράσεις, προκειμένου να διατηρήσει ή και να αυξήσει περισσότερο την κερδοφορία του και παράλληλα να προσφέρει άμεσο η έμμεσο εισόδημα στην πόλη και κοινωνική συνεισφορά.


Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τα υπόλοιπα οφείλει να τα σχεδιάζει μαζί με το Δήμο της πόλης, όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, τόσο αναγκαίου στοιχείου, ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Ο Δήμαρχος δεν πρέπει να αποφεύγει τη συμμετοχή του σε ανάλογες συζητήσεις. Η παρουσία του δεν απεμπολεί το βασικό αίτημα της παράδοσης χώρων στους Πατρινούς. Η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων αντί να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα και να υψώνουν κορώνες , οφείλουν να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά στο να αναζητήσουν με σοβαρότητα και συνέπεια, μέσω των πολιτικών εκπροσώπων του νομού και όχι μόνο, τις νομοθετικές εκείνες ρυθμίσεις-τροπολογίες που θα κάνουν πράξη τις κατά καιρούς δηλώσεις Υπουργών, Πρωθυπουργών, στα πλαίσια της νομιμότητας και των συμφερόντων της πόλης. Η αντιπαλότητα και οι κόκκινες γραμμές δεν ωφελούν κανένα, αντίθετα διαιωνίζουν καταστάσεις που δεν οδηγούν σε λύσεις.

Οφείλει επίσης η Δημοτική Αρχή και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να διασφαλίσουν ότι οι αναπλάσεις και τα αναπτυξιακά επενδυτικά προγράμματα δεν θα αποτελέσουν σημείο τριβής προς χάριν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Επιπλέον να αναγνωρίσουν ότι προς χάριν της ωφέλειας αυτού του μεγάλου επενδυτικού έργου προς τους Πατρινούς που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο, πάρκο, χώρους άθλησης, χώρους εκδηλώσεων κ.λ.π. θα πρέπει να συνεργασθεί, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Μόνο έτσι θα φανεί για πρώτη φορά ότι τα μεγάλα έργα και τα μεγαλόπνοα σχέδια μπορούν να υλοποιηθούν και θα υλοποιηθούν.

Τέλος ο Δήμαρχος στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, δεν θα πρέπει να είναι αποκομμένος από την κοινωνία αλλά να αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι επικεφαλής της πόλης και να συνθέτει απόψεις και θέσεις αντί να διαχωρίζει με πλασματικές αντιπαλότητες.

Νίκος Β. Οικονομόπουλος

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ