2013-10-30 14:11:06
Φωτογραφία για Ερώτηση του Τ. Κουίκ για τη μη τήρηση της έννομης τάξης από τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης, Καδή Ισμέτ
Την προκλητική, ανάγωγη και αλαζονική συμπεριφορά του Δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, που καταπατώντας κάθε έννοια νόμου, αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών για τη διαχείριση των χρημάτων του Δήμου, καταγγέλει με Ερώτησή του προς... τους Υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης» (http://fonirodopis.gr/press/?p=51028):

«Σε ερώτηση τους γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος που αναφέρεται στη λειτουργία των εφημερίδων απάντησε με τις φράσεις «εγώ κάνω ότι θέλω και δεν δέχομαι παρατηρήσεις από κανέναν, εγώ αποφασίζω τι θα γίνει και δεν νοιάζομαι για τον νόμο» και άλλα πολλά !!!

»Βέβαια, οι ιστορίες για τον αυθάδη Δήμαρχο Ιάσμου δεν σταματούν εδώ. Για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης το ποιόν αυτού του κυρίου θα σας παραθέσουμε ένα χαρακτηριστικό γεγονός. Πριν δύο χρόνια περίπου όταν ήταν να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Κερασιού στους Ασώματους Ροδόπης, ο κ. Καδή Ισμέτ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.


»Στη συνέντευξη εκείνη ρωτήθηκε από τη ΦΩΝΗ για το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων και ο προκλητικός Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση χαρακτηρίζοντας την εμμέσως πλην σαφώς ως «άνευ ουσίας». Αυτό είναι το σκεπτικό του Δημάρχου για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει κάποιος αιρετός να διοικεί και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα. Ο τρόπος του «αποφασίζω και διατάζω» χωρίς να δίνει λογαριασμό στους δημότες για τα οικονομικά του Δήμου.

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ελεγχθεί, ΧΘΕΣ κιόλας, ο προκλητικός και ανάγωγος Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης; Θα κινήσετε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να τιμωρηθεί;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη διενέργεια ελέγχου για το συνολικό κόστος του Φεστιβάλ Κερασιού στους Ασώματους.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΑΣΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΔΗ ΙΣΜΕΤ

κ.κ. Υπουργοί,

Μόνο ως προκλητική, ανάγωγη και αλαζονική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του Δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, που καταπατώντας κάθε έννοια νόμου, αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών για τη διαχείριση των χρημάτων του Δήμου αλλά και για το ζήτημα του Καλλικράτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης» (http://fonirodopis.gr/press/?p=51028):

«Σε ερώτηση τους γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος που αναφέρεται στη λειτουργία των εφημερίδων απάντησε με τις φράσεις «εγώ κάνω ότι θέλω και δεν δέχομαι παρατηρήσεις από κανέναν, εγώ αποφασίζω τι θα γίνει και δεν νοιάζομαι για τον νόμο» και άλλα πολλά !!!

Δεν γνωρίζουμε αν ο θρασύτατος και αυθάδης Δήμαρχος γνωρίζει τις συνέπειες για τη μη τήρηση της έννομης τάξης αλλά είναι σίγουρο ότι θα ενημερωθεί τόσο η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παράνομη διανομή των ανακοινώσεων αλλά και κάθε άλλος υπεύθυνος ελεγκτικός μηχανισμός για την παράνομη συμπεριφορά του κυρίου Δημάρχου.

Βέβαια είναι σίγουρο ότι έτσι θα αντιμετωπίζεται και κάθε άλλη παράνομη πράξη σε ό, τι αφορά την εφαρμογή του Νόμου 3548/2007 για την τήρηση του οποίου πρέπει να ζητηθεί και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ένας Δήμαρχος που αδιαφορεί για τη διαφάνεια !

Βέβαια, οι ιστορίες για τον αυθάδη Δήμαρχο Ιάσμου δεν σταματούν εδώ. Για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης το ποιόν αυτού του κυρίου θα σας παραθέσουμε ένα χαρακτηριστικό γεγονός. Πριν δύο χρόνια περίπου όταν ήταν να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Κερασιού στους Ασώματους Ροδόπης, ο κ. Καδή Ισμέτ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στη συνέντευξη εκείνη ρωτήθηκε από τη ΦΩΝΗ για το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων και ο προκλητικός Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση χαρακτηρίζοντας την εμμέσως πλην σαφώς ως «άνευ ουσίας». Αυτό είναι το σκεπτικό του Δημάρχου για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει κάποιος αιρετός να διοικεί και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα. Ο τρόπος του «αποφασίζω και διατάζω» χωρίς να δίνει λογαριασμό στους δημότες για τα οικονομικά του Δήμου.

Ευτυχώς που σύντομα θα αποκατατασταθεί η αδικία του «Καλλικράτη» και ο ιστορικός Δήμος Ιάσμου θα επιστρέψει σε χριστιανό Δήμαρχο και ως εκ τούτου θα απαλλαγεί από την παρουσία του ανεκδιήγητου Δημάρχου. Για τη μοίρα του άτυχου Δήμου Σώστη στεναχωριόμαστε αλλά ας ελπίζουμε οι δημότες του να είναι σώφρονες και να στείλουν τον κ. Ισμέτ σπίτι του, το οποίο μπορεί να διοικεί ο ίδιος όπως θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ελεγχθεί, ΧΘΕΣ κιόλας, ο προκλητικός και ανάγωγος Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης;

2.Θα κινήσετε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να τιμωρηθεί;

3.Θα διατάξετε τη διενέργεια ελέγχου για το συνολικό κόστος του Φεστιβάλ Κερασιού στους Ασώματους;

4..Κατανοείτε ότι ο συγκεκριμένος κύριος, καταπατά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα γνώσης διοικητικών εγγράφων και το άρθρο 16 του Ν. 1599/1986 που σαφώς ορίζει ότι ««κάθε πολίτης με τις επιφυλάξεις των διατάξεων της παραγράφου 3 έχει δικαίωμα να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων (είτε με επιτόπια μελέτη είτε με χορήγηση αντιγράφου), εκτός από εκείνα που αναφέρονται στην ιδιωτική ή προσωπική ζωή τρίτων»;

5.Συνειδητοποιείτε ότι ο Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, καταστρατηγεί όχι μόνο το Ν. 1599/1986 αλλά και το Ν. 3548/2007 περί καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου στο νομαρχιακό και τοπικό τύπο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ