2013-10-30 14:34:07
Φωτογραφία για ΑΡΙΓΚΜΠΑΜΠΟΥ : ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ
Ο βετεράνος Γερμανός φόργουορντ και νυν προπονητής Στέφεν Αριγκμπάμπου μιλάει στο Euroleague Greece για την αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τον Ολυμπιακό και αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης!

Αναλυτικά Η αξία του Στέφεν Αριγκμπάμπου στην Α1 είναι διαχρονική, με δεδομένο ότι ο βετεράνος Γερμανός φόργουορντ αγωνίστηκε σε διαφορετικά πρωταθλήματα με διαφορά 11 χρόνων!

Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γερμανίας U-18 φόρεσε τη φανέλα του Παπάγου της περιόδου 1998-'99 και του Αμαρουσίου, τη σεζόν 2009-'10! Παράλληλα ανήκει στην κατηγορία των ξένων με τις περισσότερες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, πέντε τον αριθμό (Παπάγου, Πανιώνιος, Δάφνη, Ολύμπια Λάρισα, Μαρούσι) μαζί με τους Άντρες Γκίμπερ, Σάβο Τζιγκάνοβιτς, Ουίλιαμ Έιβερι, Ουόλτερ Μπέρι, Τρεβόν Μπράιαντ και Ρόντρικ Μπλάκνεϊ!

Ο πρώην τεχνικός των BSW Sixers μιλάει για την προσεχή αναμέτρηση της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενώ δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να κάτσει στον πάγκο ελληνικής ομάδας.


Τι σημαίνει η περίπτωση της Μπάγερν για το γερμανικό μπάσκετ; Πρόκειται για μία ακόμα καλή ομάδα όπως η Μπάμπεργκ και η Άλμπα Βερολίνου ή έχουμε να κάνουμε με κάτι παραπάνω;

''Το όνομα της Μπάγερν Μονάχου μιλάει από μόνο του. Όλοι όσοι αγαπάμε το άθλημα στη Γερμανία, είμαστε χαρούμενοι αφού ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Μπάγερν αποφάσισε να επενδύσει επιτέλους στο μπάσκετ! Ελπίζουμε ότι το brand name της Μπάγερν θα κάνει το άθλημα ακόμα πιο δημοφιλές στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο κλαμπ έχει μάθει να πρωταγωνιστεί στο ποδόσφαιρο και σίγουρα έχει υψηλούς στόχους στο μπάσκετ''.

Πιστεύεις ότι η Μπάγερν μπορεί να επαναλάβει τις επιτυχίες του ποδοσφαίρου και να διακριθεί στην Euroleague;

''Γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Μόναχο και πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια το μπασκετικό τμήμα θα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ ότι η Μπάγερν μπορεί να κυριαρχήσει, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη! Είναι ένας υγιής οικονομικά σύλλογος και θα γνωρίσουμε σύντομα τις πραγματικές του δυνατότητες στο μπάσκετ''.

Πάντως οι αντίπαλοι της Μπάγερν στη Γερμανία κατηγορούν την ομάδα του Πέσιτς ότι αρπάζει τους καλύτερους παίκτες κι έτσι μειώνεται ο ανταγωνισμός ''Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα απέκτησε παίκτες που δεν είχαν συμβόλαιο. Είναι λογικό οι αθλητές στη Γερμανία να θέλουν να αγωνιστούν με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Όποιος είναι έξυπνος, μπορεί να καταλάβει τι εκπροσωπεί το συγκεκριμένο κλαμπ και να θέλει να αγωνιστεί εκεί. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στο τμήμα μπάσκετ''.

Μπορείς να μας αναλύσεις τον ρόλο της οικογένειας Πέσιτς στην ομάδα;

Οι άνθρωποι της Μπάγερν σέβονται απεριόριστα τον προπονητή Πέσιτς ενώ αυτός και ο γιός του, Μάρκο, έχουν αναλάβει το χτίσιμο της ομάδας. Τους ξέρω πολύ καλά. Ο κόουτς και η Μπάγερν πάντα έχουν τους ίδιους στόχους. Να κερδίζουν και να πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Επομένως, ο συνδυασμός είναι ιδανικός.

Θα ήθελα τη γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και την προσεχή αναμέτρηση με την Μπάγερν, στο ΣΕΦ.

''Νομίζω ότι θα γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι! Όλοι έχουν τεράστιο κίνητρο να κερδίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Και οι δυο προπονητές, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι δυο από τους αγαπημένους μου τεχνικούς με τους οποίος συνεργάστηκα στο παρελθόν. Ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι όμως δεν μπορώ να σας αποκαλύψω ποια ομάδα θα υποστηρίξω (γέλια)!''.

Είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην Ολύμπια Λάρισα και το Μαρούσι. Η γνώμη σου για τον προπονητή του Ολυμπιακού;

''Όπως είπα και πριν, έχω μεγάλη εκτίμηση στον κόουτς Μπαρτζώκα! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποια στιγμή θα γινόταν ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα κατακτούσε την Euroleague. Έχω κρατήσει επικοινωνία μαζί του. Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να μάθει πολλά από αυτόν!''

Αγωνίστηκες για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Τι σου λείπει περισσότερο από τη χώρα μας; Θα ερχόσουν ποτέ να κοουτσάρεις εδώ;

''Πραγματικά απόλαυσα την παρουσία μου στην Ελλάδα! Η χώρα σας είναι το δεύτερο σπίτι μου. Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι ο καιρός και το υπέροχο φαγητό σας! Φυσικά δεν θα έλεγα όχι αν κάποια στιγμή δεχόμουν πρόταση να κοουτσάρω κάποια ομάδα στην Ελλάδα. Είμαι ελεύθερος και περιμένω προτάσεις!''.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ