2013-10-30 21:39:06
Φωτογραφία για Περιφέρεια Αττικής / Αναλαμβάνει το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης »....!!!
Τη διαχείριση του πολύ ταλαιπωρημένου πάρκου, « Αντώνης Τρίτσης » της Δυτικής Αττικής δείχνει αποφασισμένη να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής. Πριν από λίγες ημέρες έγινε σχετική σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη.  

Συμμετείχαν ο περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Κώστας Παπαντωνίου κι οι δήμαρχοι Ιλίου, Νίκος Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Νίκος Σαράντης.  

Στην εν λόγω συνεύρεση αποφασίστηκε να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για να υπολογιστούν οι εργασίες ανάπλασης του εν λόγω πάρκου, το κόστος, οι πόροι κι οι τρόποι ανεύρεσης των όποιων πόρων.

Στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις διαχείρισης. Σύμφωνα με την πρώτη, στο μελλοντικό διοικητικό συμβούλιο θα διατηρούν την πλειοψηφία εκπρόσωποι των 2 Δήμων, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού,  εντός των ορίων των οποίων βρίσκεται το πάρκο ενώ η Περιφέρεια Αττικής θα ορίζει τα υπόλοιπα μέλη και ταυτόχρονα θα διατηρεί την εκτελεστική εξουσία στη διοίκηση.


Η δεύτερη πρόταση θεωρεί αναγκαία και την εκπροσώπηση του ΑΣΔΑ, - Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας - , καθώς και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Πάντως, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εν λόγω σύσκεψης ξέσπασε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Περιφέρειας και ΥΠΕΚΑ από την μια πλευρά και του ΑΣΔΑ και του Γιάννη Μιχαλόπουλου, προέδρου του τωρινού φορέα διαχείρισης του Πάρκου από την άλλη.

Τόσο, το προεδρείο του ΑΣΔΑ, όσο και το προεδρείο του φορέα διαχείρισης διαμαρτύρονται γιατί δεν εκλήθησαν στην σύσκεψη που έλαβε χώρα στο ΥΠΕΚΑ. 

                                                                   Γ. Σπ. Π.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ