2013-10-30 21:52:14
Φωτογραφία για Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για την υπόθεση της Μαντλίν
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Mακάν το καλοκαίρι του 2007 από ξενοδοχείο στην περιοχή Praia Da Luz της Πορτογαλίας, τα οποία αφήνουν πολύ μικρές πιθανότητες να είναι ζωντανή.

Όπως μεταδίδουν τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση, ο οποίος φέρεται να δούλευε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η Μανλτίν με την οικογένειά της και να απολύθηκε λίγο πριν την εξαφάνιση της μικρής, είναι νεκρός.

Ο άνδρας φέρεται να πέθανε από αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από 4 έτη.

Πρόκειται για έναν 40χρονο -τότε- ο οποίος φέρεται επίσης, βάσει των δημοσιευμάτων να προχώρησε στην αρπαγή της Μαντλίν για λόγους εκδίκησης-διότι είχε απολυθεί- ή διότι ήθελε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις πάνω της.

Σύμφωνα με την πορτογαλική Correio da Manha η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην ανάκριση της χήρας του. Η αστυνομική έρευνα έφτασε στα ίχνη του έπειτα από άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου ενώ βασικά στοιχεία αποτελούν τόσο το γεγονός ότι διέμενε πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Ocean Club από όπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η μικρή, όσο και το ότι φέρεται να εθεάθη κοντά στο σημείο που βρισκόταν η Μαντλίν την ημέρα της εξαφάνισης της.


Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης, διέμενε στην περιοχή Lagos, σε απόσταση 15 μόλις λεπτών οδήγησης από το Ocean Club.

Οι αστυνομικοί, βάσει των δημοσιευμάτων, θεωρούν ότι η Μαντλίν δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του και τώρα πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν το άψυχο σώμα της.

Άνοιξε εκ νέου ο «φάκελος Μαντλίν»

Πριν από μία περίπου εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου η αστυνομία στην Πορτογαλία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο «Μαντλίν», που αφορά στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού από τη Βρετανία, που το 2007 χάθηκε μυστηριωδώς από το από το διαμέρισμα όπου παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή Πράια ντα Λουθ της Πορτογαλίας.

Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας ανέφερε ότι «λόγω νέων αποδεικτικών στοιχείων που έρχονται στην επιφάνεια, δικαιολογείται η συνέχιση της έρευνας».

Οι γονείς της Μαντλίν Μακ Καν μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσαν ότι ελπίζουν «να βρουν τις απαντήσεις που ζητούν απεγνωσμένα εδώ και τόσα χρόνια».

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC

Στις 14 Οκτωβρίου, σε αποκαλυτπικό ρεπορτάζ του BBC δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία για τις συνθήκες εξαφάνισης της Βρετανής Μαντλίν. Επίσης για πρώτη φορά είχε δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφιακό σκίτσο υπόπτου.

Η συγκεκριμένη απεικόνιση του μυστηριώδους άνδρα βασίζεται στις περιγραφές μαρτύρων, που είδαν τον ύποπτο να κινείται κοντά στο δωμάτιο της οικογένειας Μακάν την ημέρα της εξαφάνισης της μικρής (3 Μαΐου 2007).

Το ξενοδοχείο όπου διέμενε η οικογένεια Μακάν στην Πορτογαλία

Το σκίτσο του υπόπτου

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περιγραφές δύο μαρτύρων είχαν δώσει σαφέστερα στοιχεία για την ώρα και τον τρόπο απαγωγής της Μαντλίν. Όπως ανέφεραν, επρόκειτο για έναν άνδρα, ηλικίας 20 με 40 ετών, μετρίου αναστήματος, με κοντά καστανά μαλλιά και βάρος κανονικό. Ο ύποπτος φέρεται να βρισκόταν στον χώρο του ξενοδοχείου απ' όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου-zougla
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ