2013-10-30 23:38:07
Φωτογραφία για Kλαδική σύμβαση με μισθό 751 ευρώ προτείνει η ΕΣΕΕ
Τους συνδικαλιστικούς φορείς από το χώρο του εμπορίου καλεί σε διάλογο η ΕΣΕΕ προτείνοντας νέα κλαδική σύμβαση με μισθό 751 ευρώ.

Στην επιστολή που απέστειλε αναφέρει τα ακόλουθα "Όπως είναι γνωστό, η εθνική κλαδική σύμβαση για το εμπόριο έληξε στις 31 Ιουλίου 2013 και αύριο είναι η τελευταία ημέρα της υποχρεωτικής παράτασης από το νόμο. Η έναρξη της μετενέργειας (από 1-11-2013) θα σημάνει την μετατροπή της συλλογικής σύμβασης σε ατομικές, ενώ πλέον για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους θα ισχύσουν τα κατώτατα όρια μισθών (€586 και €511 για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών).

Για τελευταία φορά, σας καλούμε να υπογράψουμε άμεσα νέα σύμβαση με βάση τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και σας είναι ήδη γνωστές. Σε αντίθετη περίπτωση, προτείνουμε να εργαστούμε από κοινού για τον σχεδιασμό μίας νέας εθνικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης «σε λευκό χαρτί» για το εμπόριο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2014. Προς το σκοπό αυτό, σας αποστέλλουμε σχέδιο νέας συλλογικής σύμβασης που θα ισχύσει από 1-1-2014 και επί του σχεδίου αυτού σας καλούμε σε δίμηνο κοινωνικό διάλογο.


Κύριο σκεπτικό μας είναι να ξεκινήσει ο βασικός μισθός από τα €751 για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, δηλαδή από τα προ κρίσης επίπεδα. Από εκεί και πέρα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρόθεσή μας είναι να επιστρέψει ο βασικός μισθός σταδιακά στα προ κρίσης επίπεδα των €918, όπως είχε συμφωνηθεί με την συλλογική σύμβαση εργασίας του 2011.
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ