2013-10-31 00:36:05
Φωτογραφία για Οι μαμάδες της Ελλάδας θηλάζουν την Κυριακή
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου 2013, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στις 11:00, μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, όπου συμμετέχει το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Η δράση "Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός" πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας, σε 39 πόλεις, με σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Η συνάντηση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ηρακλείου. Στο Ηράκλειο, πρωταγωνίστριες της προσπάθειας είναι οι μητέρες που συμμετέχουν στην Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, ομάδα που είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού.


Η προσπάθεια τους ξεκίνησε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το Facebook πριν δυο χρόνια περίπου. Τότε οι μαμάδες ήταν 10, τώρα πλησιάζουν τις 900.

Στο MadeinCreta για αυτή την τιτάνια προσπάθεια μίλησε μια εκ των μαμάδων και διαχειρίστρια της ομάδας Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη.

«Η ομάδα προσφέρει υποστήριξη σε όλες τις μαμάδες. Άλλωστε οι ομάδες αυτές λειτουργούν από μητέρα σε μητέρα για αυτόν τον σκοπό. Για να έχουν υποστήριξη στην προσπάθεια τους, συντροφιά και κατανόηση.

Διότι δε χρειάζεται να απολογηθούν για τις επιλογές τους. Επιπλέον μέσω της ομάδας ακόμα και σε ιατρικά ζητήματα που πολλές φορές θίγονται, οι απαντήσεις που δίνονται δεν είναι αυθαίρετες, συνοδεύονται πάντα από «πηγή», δεν είναι σκέψεις δικές μας».

Την πολύτιμη, ωστόσο, εμπειρία τους την δίνουν απλόχερά σε πληθώρα άλλων ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού από το αν χρειάζεται να ρευτεί το μωρό μέχρι τι γίνεται σε περίπτωση νοσηλείας του βρέφους.

«Πολλές φορές νιώθουμε χαρά, άλλες φορές πάλι νιώθουμε συγκίνηση. Είμαστε μια μεγάλη παρέα που συναντιόμαστε, μιλάμε, ανταλλάζουμε τις απόψεις μας.

Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που μας εμπιστεύονται και μοιράζονται μαζί μας τις οικογενειακές στιγμές τους. Έχουμε και μερικές μικρές επιτυχίες. Συμβουλεύσαμε μητέρες για αποκλειστικό θηλασμό σε περιπτώσεις που φαινόταν δύσκολο ή καθοδηγήσαμε άλλες που είχαν σταματήσει να θηλάζουν κι έκαναν επαναγαλακτισμό».

Η γιορτή του θηλασμού!

Η εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής στο Ηράκλειο θα γίνει στο δημαρχιακό κατάστημα στη Λότζια

Η προσέλευση έχει οριστεί για τις 11 π.μ. Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

«Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε το μητρικό θηλασμό ή θέλετε να ενημερωθείτε.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές, οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς φίλους απο τις 1:00 π.μ. εως και τις 2:00 μ.μ.

Θα μοιραστεί επίσης ενημερωτικό υλικό.

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Οι συντονίστριες διοργάνωσης της Ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ (αλφαβητικά) είναι : Φωτεινή Δανηήλ , Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Ειρήνη Στεφανάκη.

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ