2013-10-31 10:14:30
Φωτογραφία για Οι άγαμες θυγατέρες, οι γκόμενοι και εγώ, εσύ, εμείς όλοι…
Όταν πριν μερικά χρόνια παντρεύτηκα τον άντρα μου πήρα … προίκα. Καλά, αφήστε τα αυτά, που σκέφτεστε , περί αναχρονιστικών θεσμών, μικροαστικών και πατριαρχικών καταλοίπων και … «τι μας λες τώρα ρε μεγάλη, προίκα στις μέρες μας; Εγώ ένα ξέρω ότι εκτός από το πατρικό του σπίτι εδώ στην Αθήνα υπήρχε κι ένα αγροτόσπιτο στο χωριό τους. Όταν υπάρχει προίκα την αποδέχεσαι δεν λες όχι! Τελεία. Αυτό, που δεν ήξερα, ήταν ότι στην προίκα συμπεριλαμβανόταν και η Μαρίνα.

Η Μαρίνα ήταν γειτονοπούλα και παιδική φίλη του άντρα μου από το Λύκειο που είχε κολλήσει πάνω του σαν βδέλλα και μετά την αποφοίτηση. Μέτριας εμφάνισης η Μαρίνα, μέτριας ευφυίας, μέτριας μόρφωσης , μέτρια γενικώς. Αναρωτιόμουνα πάντα τι κοινό έδενε αυτούς τους δύο, οφθαλμοφανώς, άσχετους χαρακτήρες. Μέχρι, που λόγω της… συχνότατης επαφής, το ανακάλυψα. Ο αντρας μου μεταξύ των άλλων είναι και καλός εξομολογητής. Ακούει ως ακροατής με πραγματικό ενδιαφέρον τον συνομιλητή του και αν μπορεί τον βοηθάει. Τσάμπα ψυχανάλυση δηλαδή η Μαρίνα μέχρι το πρωί. Αξέχαστα βράδια με πίτσα, ποτά και χαρτομάντιλα, ( τι να σας πω) !


Το βασικό θέμα της Μαρίνας στις «συνεδρίες» ήταν οι γκόμενοι. Οι γκόμενοι που δεν φάνηκαν , οι γκόμενοι που την χρησιμοποίησαν, οι γκόμενοι που την άφησαν, οι γκόμενοι που…δεν έπρεπε να της φερθούν έτσι, οι γκόμενοι που την αγνόησαν, οι γκόμενοι γενικά Η Μαρίνα δεν είχε ποτέ σταθερή δουλειά και με τα προσόντα που είχε, έβρισκε μόνο ως πωλήτρια σε καταστήματα με ρούχα για 700 – 800 ευρώ το μήνα. Ας το αφήσουμε ασχολίαστο αυτό ,όμως.

Κάποια στιγμή έχασε τον πατέρα της, συνταξιούχο πολιτικό υπάλληλο στο υπουργείο Άμυνας. Την άλλη μέρα η Μαρίνα βρέθηκε, ως μοναχοκόρη, με μονοκατοικία στα βόρεια προάστια , παραθαλάσσιο οικόπεδο φιλέτο στην Χαλκίδα, καταθέσεις, που έγιναν σπορ κάμπριο αυτοκίνητο και την ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ 1750 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΓΑΜΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ!!!

Όχι, εδώ θέλω να είμαι αντικειμενική. Αυτό το κράτος πάντα ήταν στο πλευρό όσων το είχαν ανάγκη. Από τη Φρειδερίκη, που μοίραζε βιβλιάρια καταθέσεων στις άπορες κορασίδες, μέχρι τώρα στις μέρες μας, που ο Βύρων Πολύδωρας μεριμνά και διορίζει άγαμα κοράσια και συγκεκριμένα την … άγαμη θυγατέρα του.

Η Μαρίνα φυσικά σταμάτησε να δουλεύει διότι … « χέστηκα να ξυπνάω πρωί και να με πρήζει η κάθε καριόλα, που δεν χωράει η κωλάρα της σε παντελόνι νούμερο 48, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει πέφτει η σύνταξη». Έτσι επιδόθηκε στο αγαπημένο της χόμπι αναζήτησης γκόμενου. Γιατί για γαμπρό δεν το συζητάμε. Πρώτον, γιατί θα έχανε την σύνταξη και δεύτερον, διότι είχε και ανθρωποδιώχτη και δεν της καθότανε κανένας πάνω από βδομάδα. Λάθος…δύο ,της κάτσανε.

Συγκεκριμένα ο πρώτος ένα μήνα και ο δεύτερος χοντρικά τέσσερις. Διότι η Μαρίνα πούλησε το οικόπεδο, που λέγαμε, 100 χιλιάδες ευρώ . Tα σαράντα χιλιάρικα τα έφαγε με τον πρώτο και τα εξήντα με τον δεύτερο. Δεν θα μπω σε ανατριχιαστικές λεπτομέριες αλλά η Μαρίνα στο τέλος του τετραμήνου επέστρεφε άφραγκη από Ταυλάνδη έχοντας μόνο το εισιτήριο επιστροφής.

Η Μαρίνα σήμερα είναι σχεδόν 45 χρόνων μένει με τη μητέρα της, επίσης συνταξιούχο στην μονοκατοικία των 200 τετραγωνικών και οι ελπίδες της στην αναζήτηση γκόμενου παραμένουν φιλόδοξες. Όσο για γάμο; Δεν το συζητάει καν…

- « Χαζή είμαι να χάσω τέτοια σύνταξη!»

Και έρχομαι τώρα σε μένα…σε σένα ….σε μας…

Εμείς, πληρώνουμε σε φόρο εισοδήματος και ακινήτων το χρόνο, περίπου την ετήσια σύνταξη «άγαμης θυγατέρας» της Μαρίνας και την ίδια στιγμή, έχω μείωση οικογενειακού εισοδήματος 30%. Βλέπω ότι η συγκεκριμένη «ευαισθησία» της πολιτείας για τις άγαμες θυγατέρες , πρόκειται να συνεχιστεί και μετά την επερχόμενη λαίλαπα των μέτρων, με κάποιες αστείες περικοπές. Τονίζω, για μια κατηγορία ενηλίκων γυναικών, που είναι υγιέστατες , αρτιμελέστατες, με σώας τας φρένας και ικανή οξυδέρκεια. Τη Μαρίνα λοιπόν θα συνεχίσω να την πληρώνω εγώ…εσύ…εμείς …

Δικαιούμαι λοιπόν να λύσω μια απορία μου…μια μικρή διευκρίνηση.

- ΕΓΩ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΡΑ;;

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ! ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΚΟΜΕΝΟ…

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ Γ@ΜΗΘΕΙ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Το θέμα των συντάξεων στις … “άγαμες θυγατέρες” θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου έχει απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άποψη της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, καθώς έχει ζητήσει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενήλικοι, άγαμοι άρρενες.

Οι αναφορές της Κομισιόν αποκαλύφθηκαν σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων. Από την πλευράς Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι “άγαμοι άρρενες”!!!

- Aν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κοινώς, λένε στην Κομισιόν πως εφόσον δίνουμε ακόμη σύνταξη στις …” άγαμες θυγατέρες” θα πρέπει αντίστοιχα να δίνουμε και στους ..”άγαμους…γιους” θανόντων του Δημοσίου! Και δεν έχουν και άδικο, καθώς επικαλούνται μια σειρά Νόμων και Συμφωνιών που έχει υπογράψει, φυσικά, και η χώρα μας!

Άντε τώρα να εξηγήσει ο κύριος Σταϊκούρας στους «κουτόφραγκους» ευρωπαίους τα πώς και τα γιατί! Και, φυσικά, ελπίζει και ο ίδιος πως δεν θα στραβώσει η όλη ιστορία και δεν θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε και για τους άγαμους άρρενες, καθώς δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή!

Ο πρώτος νόμος για τις συντάξεις αυτές θεσπίστηκε επί χούντας. Προφανώς για να εξασφαλίσουν οι στρατιωτικοί τις κόρες τους σε περίπτωση που δεν παντρεύονταν.

-Μήπως να καταργηθεί ο σουρεαλιστικός αυτός νόμος ο οποίος προέβλεπε σύνταξη στις άγαμες κόρες που δεν υπήρχε πουθενά αλλού;;; Τώρα προσβάλλοντα και οι άγαμες κόρες τόσα χρόνια που ο νόμος τις αντιμετώπιζε σαν άτομα με ειδικές ανάγκες εφόρου ζωής δεν προσβάλλονταν. Είναι δυνατόν να πληρώνει το κράτος σύνταξη σε κάποιαν και παράλληλα αυτή να μπορεί να δουλεύει;

Μην αποτρελλαθούμε δηλαδή …

πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ