2013-10-31 11:21:07
Φωτογραφία για Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της ΕΥΠ
Σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καλείται σήμερα οδιοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας, με... τη διαδικασία του άρθρου 43 Α του Κανονισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό, «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Η ακρόαση του κ. Δραβίλλα συμπίπτει με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Η απόφαση, ωστόσο, της Επιτροπής Θεσμών είχε ληφθεί σε χρόνο παρελθόντα και μάλιστα ομόφωνα, μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα επίσης με τον Κανονισμό, «η κυβέρνηση οφείλει, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε ύστερα από αίτημα της επιτροπής, να ενημερώνει για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ, εκτός αν συντρέχουν λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τους οποίους ο αρμόδιος υπουργός εκθέτει στην επιτροπή. Η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση και τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου υπουργού».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ