2013-10-31 11:13:06
Φωτογραφία για Νέα κόντρα για τα ψηφιακά κανάλια
Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ξέσπασε στη Βουλή για την παροχή άδειας ψηφιακής εκπομπής στα ήδη εκπέμποντα ιδιωτικά κανάλια. Η ρύθμιση είχε ενταχθεί... στο άρθρο 18 του νομοσχεδίου για την υγεία.

«Είναι «δώρο» ολκής, που συμπυκνώνει τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα», εκτίμησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «η Βουλή είναι στον αυτόματο πιλότο και «ξεπλένει» και επικυρώνει παντός είδους ανομήματα κατά πλειοψηφία».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος είπε ότι το άρθρο 18 εμμέσως αναγνωρίζεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι ως γνωστόν δεν έχουν άδεια, λειτουργούν νομίμως. «Αυτά είναι κόλπα που τα έκαναν οι φακίρηδες στις Ινδίες και συνεχίζουν να τα κάνουν τώρα», σχολίασε.

«Έχω επανειλημμένα καταγγείλει μία συστηματική προσπάθεια -που έγινε και σήμερα- ηθικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης του ναζισμού. Και λυπάμαι που λέω ότι σήμερα βρέθηκα μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ επιπόλαιο να αποκαλούμε συνεχώς τη Βουλή των Ελλήνων «πλυντήριο» και κατόπιν να μην εκπλησσόμεθα με τίποτε απ' ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα» σχολίασε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη.


«Το Προεδρείο θα παρακαλούσε τέτοιου είδους εκφράσεις όπως «πλυντήριο» και άλλες να μην ακούγονται, διότι στο πλυντήριο μπαίνει κάτι το βρόμικο. Αλίμονο εάν υιοθετήσουμε την εκδοχή ότι ό,τι βρόμικο είναι έξω, έρχεται στο Κοινοβούλιο και ξεπλένεται με την ψήφο των Βουλευτών», συνηγόρησε ο Προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης.

«Το μόνο που κάνετε μ' αυτήν τη λογική είναι να ρίχνετε νερό στο μύλο αυτών που στρέφονται ενάντια στον κοινοβουλευτισμό. Σταματήστε, λοιπόν, αυτήν την πρακτική», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας.

Παρά την αντίδραση της κυβέρνησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε: «Επιχειρείτε την ανομία δεκαετιών να την «ξεπλύνετε» με ένα άρθρο νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας; Γιατί αγνοείτε τις συστάσεις και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού μάλιστα επικαλείστε την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτικής σας; Γιατί δεν κάνατε ένα νομοσχέδιο για να γίνει κανονική συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή για τα θέματα της ραδιοτηλεόρασης; Γιατί δεν επιτρέπετε στην ΕΡΤ να εκπέμψει, αλλά μάλιστα ρίξατε για δεύτερη φορά «μαύρο», παρεμβαίνοντας ως Κυβέρνηση στην ιδιωτική συμφωνία που είχε η ΠΟΣΠΕΡΤ με το δορυφόρο και κόβοντας το αναλογικό σήμα, αποκόπτοντας έτσι τις ακριτικές περιοχές, τους Έλληνες της διασποράς και τους Έλληνες ναυτικούς από την αναμετάδοση της ΕΡΤ;».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ