2013-10-31 16:28:07
Φωτογραφία για Επίσκεψη Κουράκη απόψε στο Βόλο, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την Παιδεία
Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε εκδήλωση με θέμα: «Για την Παιδεία: Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην καταστροφή» και συμμετοχής στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.

Τα 3,5 μνημονιακά χρόνια έχουν φέρει μαζί τους καταιγιστικές αλλαγές στις δομές κοινωνικού κράτους που είχαν απομείνει από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Παιδεία, Υγεία και Ασφάλιση μετατρέπονται βιαίως από κοινωνικά αγαθά σε προνόμια για λίγους και εκλεκτούς. Οι τροϊκανές εντολές που ακολουθούν κατά γράμμα όλες οι πρόσφατες μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση ενός παράνομου και ληστρικού χρέους για το οποίο δε φέρει ευθύνες ο ελληνικό λαός, αν και αυτός είναι που καλείται να το πληρώσει.

Ιδιαίτερα η Δημόσια Παιδεία έχει πληγεί δραματικά από τις επιλογές των κυβερνώντων. Σχολεία κλείνουν και συγχωνεύονται, μαθητές χωρίς βιβλία, νήπια χωρίς φαγητό, καθηγητές και δάσκαλοι με μισθούς συνεχώς κουτσουρεμένους, χρόνιοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι χωρίς δουλειά, πανεπιστήμια και ΤΕΙ με χρηματοδότηση που θα τα οδηγήσει στο λουκέτο, εκατοντάδες υπάλληλοι των ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια στην απόλυση
. Αυτές οι εικόνες συνθέτουν την εικόνα διάλυσης της Εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες.

Τι χρειάζεται άλλωστε σε μια χώρα που μετατρέπεται σε αποικία χρέους, που η δημοκρατία δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο και συρρικνώνεται διαρκώς;

Κι όμως μπορούμε όχι μόνο να σώσουμε τη Δημόσια Παιδεία, αλλά μπορούμε να την ανοικοδομήσουμε, να την αναδιοργανώσουμε. Μπορούμε να πετύχουμε μια Παιδεία που θα αποτελέσει όπλο και εργαλείο στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας, μια Παιδεία που θα έχει σα βασικό της κύτταρο και συστατικό τη Δημοκρατία που εξαλείφεται, μια Παιδεία που θα συμβάλλει σε ένα νέο κοινωνικό πρότυπο, ατομικό και συλλογικό, με κεντρικές τις έννοιες της Αλληλεγγύης, της Συμμετοχής, της Χειραφέτησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές αλλά και κάθε πολίτη της Μαγνησίας να συμμετέχει στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της εκπαίδευσης την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας. Να συμμετέχει στον αγώνα υπεράσπισης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Στον αγώνα να φύγουν τρόικα, μνημόνια και όλο το πολιτικό προσωπικό που υλοποιεί τις πολιτικές τους.

Αμέσως μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Για την Παιδεία: Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην καταστροφή».

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

· Τάσος Κουράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Παιδείας

· ΑλέξανδροςΜεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας και

· Γιώργος Βουγελέκας, μέλος του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο αμφιθέατρο Κορδάτου, στις 19.30.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ