2013-10-31 18:30:14
Φωτογραφία για Από εξεταστική επιτροπή στο Στρασβούργο θα περάσει η τρόικα.
Όλα τα στελέχη της τρόικας, όχι μόνο της ελληνικής ομάδας αλλά και όσοι έδρασαν σε Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, θα βρεθούν ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που δημιουργείται στο Στρασβούργο για να αναζητηθούν οι ευθύνες των συγκεκριμένων υπαλλήλων για τις αστοχίες των μνημονίων.

Την απόφαση έλαβε η επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο είναι να εξεταστεί η δράση των αξιωματούχων που διαμόρφωσαν τα περιεχόμενα των Μνημονίων, ασκώντας πρωτοφανή εξουσία και χωρίς να έχουν οποιασδήποτε μορφής δημοκρατική εξουσιοδότηση.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τόσο τη μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, όσο και τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της. Θα εξεταστεί, επίσης, ο ρόλος ιδιωτικών συμβουλευτικών οίκων, όπως ο αμερικανικός Alvarez & Marsal, στον οποίο προσέφυγε η κυπριακή κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις για το δάνειο από την τρόικα. «Θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πιθανές παραβιάσεις του νόμου ή περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας» λέει ο γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολν, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μάθουν πως φτάσαμε σε αυτά τα αποτελέσματα, με συρρίκνωση της οικονομίας και εκτίναξη της ανεργίας.


Ήδη έχει συμφωνηθεί των εργασιών να ηγηθούν ο Αυστριακός βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Ότμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιμ Χονγκ Νγκοκ, έχοντας τη βοήθεια του Βέλγου βουλευτή των Πρασίνων Φιλίπ Λαμπέρτ και του Ολλανδού Συντηρητικού, Ντερκ Γιαν-Έπινκ. Η έκθεση θα πρέπει να παρουσιαστεί στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο, καθώς αμέσως μετά ακολουθούν οι Ευρωεκλογές.

geopolitics.com.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ