2013-10-31 18:50:48
Φωτογραφία για Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη /
Αύριο, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου

σχετικά με το μείζον περιβαλλοντικό θέμα που έχει προκύψει στην  πόλη και αφορά στην εναπόθεση  όλων των υλικών εκσκαφής των σηράγγων του ΜΕΤΡΟ στο ανενεργό πρώην λατομείο ΄΄Καραμπίνη΄΄   χωρίς  μελέτη αποκατάστασης.

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους ετοιμάζεται να υλοποιηθεί με το μπάζωμα του ανενεργού πρώην λατομείου ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ  ιδιοκτησίας από το 1984 του Δήμου Νίκαιας στην περιοχή της Άνω Νεάπολης στην Νίκαια.

Τη Δευτέρα  14 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με 18 θετικές ψήφους του κυρίου Ιωακειμίδη έναντι 10 αρνητικών της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης και 17 απόντων, ενέκρινε την μεταφορά μιας γιγαντιαίας ποσότητας μπάζων 1.250.000 κυβικών μέτρων εκσκαφών από τη διάνοιξη των σηράγγων του ΜΕΤΡΟ στον ανωτέρω δημοτικό χώρο , που θα δημιουργήσουν ένα βουνό 35 μέτρων ύψους μέσα στο λατομείο, πάνω από την αντιπλημμυρική χοάνη, που βάζει εκτός των άλλων σε κίνδυνο την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.


Υπολογίζεται ότι 60.000 τριαξονικά φορτηγά θα περάσουν επί τρία χρόνια από τους δρόμους της Νεάπολης δημιουργώντας τεράστια όχληση στους κατοίκους από τα καυσαέρια, τον καθημερινό  θόρυβο και τους τόνους σκόνης κατά την εναπόθεση.

Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική Αρχή στερεί το λαό της πόλης από τον ιδιόκτητο αυτό δημοτικό ζωτικό χώρο που προοριζόταν  να γίνει στο σύνολό του χώρος πολιτισμού και αθλητισμού -ζώνη Β-  αλλά και από το υφιστάμενο κλειστό γυμναστήριο που καταργείται και μεταφέρεται σε άγνωστο χώρο.

Υπολογίζεται ότι η κοινοπραξία κατασκευής της επέκτασης της γραμμής αυτής του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα κερδίζει πάνω από 2.500.000 Ευρώ χωρίςο κύριος Ιωακειμίδης να παρουσιάσει στο Συμβούλιο το κόστος των δήθεν αντισταθμιστικών οφελών που θα προσφέρει η κοινοπραξία στο Δήμο με αξιόπιστο υπολογισμό.

Η αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένη αντιπρόταση για τη διαμόρφωση του λατομείου, που σέβεται τον χαρακτήρα του χώρου και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε να συντελεσθεί αυτό το έγκλημα στην πόλη μας.

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης

«Κίνηση πολιτών κόντρα στο Ρεύμα»,   επικεφαλής  Κώστας Παπαδόπουλος

«Το Μέλλον του Δήμου Νίκαιας-Αγ .Ι. Ρέντη»,  επικεφαλής Στέλιος Λογοθέτης

«Όμορφη Πόλη», επικεφαλής  Κούλης Βρεττάκος
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ