2013-10-31 19:22:39
Φωτογραφία για ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΥΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν  μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δικογραφίες που αφορούν τους βουλευτές της Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ Άδωνη Γεωργιάδη και Γιώργο Σταθάκη.

Για τον Αδωνι Γεωργιάδη, είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση  κατ΄ εξακολούθηση, η οποία διαπράχθηκε –σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά - από τον τότε βουλευτή και νυν υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη  σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η δυσφήμηση διαπράχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2013. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για να κριθεί η άρση ή μη της ασυλίας του κ. Γεωργιάδη.

Η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά το βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης Γιώργο Σταθάκη ο οποίος παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης να δικαστεί  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.00 ευρώ. (κακούργημα)


Το επίμαχο βούλευμα αποδίδει στον κ. Σταθάκη ότι ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, κ.λπ. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης στο παραπεμπτικό σημείωμά του προς τη Βουλή υπογραμμίζει ότι  διαβιβάζεται η δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί το κοινοβούλιο  για τη συνέχιση  ή μη  της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του βουλευτή του κ. Σταθάκη.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιρώδης αναφέρει ότι δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το βούλευμα δεν είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, για να εξαφανιστεί  λόγω υπέρβασης εξουσίας. Το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, καταλήγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συγκεντρώθηκε  νόμιμα χωρίς την άδεια της Βουλής.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ