2013-11-01 00:31:48
Φωτογραφία για Αεροπορική επιδρομή κατά στρατοπέδου της Αλ Σεμπάμπ
Ο κενυατικός στρατός ανακοίνωσε πως μαχητικά του αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους, που κατέχουν αντάρτες οι οποίοι... συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Σομαλία, σε αντίποινα για την επίθεση που είχαν ενορχηστρώσει οι Σεμπάμπ σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι με 67 νεκρούς.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κένυας ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν ολοκληρωτικά ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, που χρησιμοποιούσαν οι Σεμπάμπ στο Χουργκούουν, στην περιοχή Ντίνσουρ και τουλάχιστον τέσσερα οχήματά τους και μία αποθήκη όπλων. Σε άλλη επιδρομή από κενυατικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τη Δευτέρα, είχαν χάσει τη ζωή τους άλλα δύο ηγετικά στελέχη των Σεμπάμπ.

«Αυτή η επίθεση αποτελούσε τμήμα μίας ευρύτερης αποστολής της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM), που είχε στόχο τοποθεσία εκγύμνασης των Σεμπάμπ. Εκείνοι που είχαν πραγματοποιήσει την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ είχαν εκπαιδευτεί εδώ», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κενυατικού στρατού, συνταγματάρχης Σάιρους Ογκούνα.


«Παρακολουθούσαμε τη συγκεκριμένη περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και λάβαμε δράση, μόλις μας δόθηκε η άδεια», πρόσθεσε.

Στο στρατόπεδο βρίσκονταν πάνω από 300 μαχητές, πολλοί εκ των οποίων θεωρείται πως έχασαν τη ζωή τους, είτε τραυματίσθηκαν, ανέφερε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας πως οι επιθέσεις κατά των ορμητηρίων των ανταρτών θα συνεχιστούν.

Οι Σεμπάμπ αρνήθηκαν πως πραγματοποιήθηκε τέτοια επίθεση εναντίον τους.

«Κανένα από τα στρατόπεδά μας στη Σομαλία δεν δέχτηκε επίθεση», επεσήμανε ανώτερο στέλεχός τους στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας πως μαχητές του κινήματος επιτέθηκαν στην πόλη Μπαντχάαντχε στο νότιο τμήμα της χώρας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ