2013-11-01 01:27:40
Φωτογραφία για Αφιέρωμα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

09:00 ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η ΚατερίναΧουζούρη και αναφέρεται στον πόλεμο και στην ειρήνη στην ανθρώπινη ιστορία.

10:30 ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η ΣμαραγδήΚαράγιωργα και ασχολείται με τους πρωταγωνιστές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει σήμερα θέμα: «Ιωάννης Μεταξάς».

11:00 ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και θέτει στο επίκεντρό της τα σημαντικά γεγονότα πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχει σήμερα ως θέμα: «Γενική επισκόπηση των γεγονότων που προηγήθηκαν της έναρξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και ο κ. Θεοδόσης Τσιρώνης, Δρ Ιστορίας του ΑΠΘ.


12:00 ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΪΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς κι αναφέρεται στον πόλεμο κατά το '40 που προηγήθηκε και στην Κατοχή που ακολούθησε για τη χώρα μας. μας,

13:00 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης κι ασχολείται με τα πολεμικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Δυτική κι Ανατολική Ευρώπη, έχει σήμερα θέμα: «Η μάχη του Βερολίνου και το τέλος του πολέμου». Καλεσμένη είναι η κα Νατάσα Μποζίνη, ιστορική ερευνήτρια.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Δημήτρης Ριζούλης διαβάζει από το βιβλίο «Φύλλα κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου.

15:00 ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η ΑδαμαντίαΜπούρτζινου κι επικεντρώνεται στα ολοκαυτώματα που συνέβησαν κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει σήμερα θέμα: «Μαρτυρικές πόλεις και χωριά στην Ελλάδα». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Χαράλαμπος Δασκαλάκης, Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωρίων Ελλάδος και ο κ. Ιωάννης Μερκούρης, πρώην Αντιδήμαρχος Αετού Μεσσηνίας.

16:00 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Πρόσωπα και Παράδοση», που παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος και ο κ. Γεώργιος Δεμελής, αναφέρεται στα προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας.

17:00 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος κι αναφέρεται στα πολεμικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έγιναν στον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα στις περιοχές της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, έχει σήμερα θέμα:«Γενική επισκόπηση των πολεμικών γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έγιναν στις περιοχές της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής». Καλεσμένος είναι ο κ. Γεώργιος Επιτήδειος, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία.

18:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19:00 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στους Δημιουργούς (Ευρωπαίους και Έλληνες) και στο έργο τους (ποίηση, λογοτεχνία, μουσική και γενικότερα εικαστική δημιουργία) που εκφράζει το πνεύμα της αντίστασης στον φασισμό και στον ναζισμό. Το θέμα, σήμερα, είναι: «Η Βρεττανική τέχνη αντιστέκεται στον Χίτλερ». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Χάρης Βλαβιανός, συγγραφέας και ο κ. Δημήτρης Ελευθεράκης, ποιητής.

21:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Δημήτρης Ριζούλης διαβάζει από το βιβλίο «Φύλλα κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου.

22:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εκκλησία και τέχνη», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Η Λειτουργική τέχνη. Μέρος Α΄».Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Μαρίνης, Δρ Θεολογίας.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής», διαβάζει, από το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη: «Παναγία η γοργόνα». Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

02:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία

και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Ο λαός του Θεού ως Σώμα Χριστού».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ