2013-11-05 01:54:07
Φωτογραφία για Εμφύλιος ή ανατροπή; Μελιγαλάς ή Γοργοπόταμος;
Εννοείται ότι είναι ελάχιστοι οι πολιτικά αφελείς που πιστεύουν ότι ένας εμφύλιος θα κάνει καλό στη χώρα μας. Όλοι αντιλαμβάνονται πως ένας εμφύλιος, εκείνο που θα κάνει θα είναι, αφενός να διαλύσει το... Έθνος αφετέρου να διασώσει την υπεύθυνη για την υποδούλωση της χώρας, σάπια πολιτικοοικονομική ολιγαρχία, μαζί με τα κλοπιμαία της.

Είναι ενθαρρυντικό το ότι κανείς δεν «τσίμπησε» στα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα που σκόπευε να προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής. Και δεν «τσίμπησε» γιατί το δίπολο «Αριστερά – Δεξιά», δεν έχει πλέον ουσιαστικό αντίκρισμα στις σημερινές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης. Σήμερα το πραγματικό δίπολο είναι «Παγκοσμιοποίηση – Έθνος».

Είναι ενθαρρυντικό το ότι η κοινωνία έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως το συμφέρον της είναι η ανατροπή του συνθηκολογημένου με τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης ολιγαρχικού συστήματος, η απελευθέρωση της χώρας από τις κατοχικές οικονομικές δυνάμεις και η σωτηρία του Έθνους και όχι ο εμφύλιος που θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα και θα μας διαλύσει εντελώς.


Ναι μεν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάμε σε εμφύλιο, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσει ο κόσμος και να καθίσει ήσυχα στο καναπέ του, βλέποντας τις περιουσίες του να ρευστοποιούνται υπέρ της ολιγαρχίας και των δανειστών. Επειδή είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τους ανθρώπους ότι τους σκοτώνεις για το καλό τους, επειδή είναι πολύ δύσκολο να επιτύχεις τη συναίνεση της κοινωνίας σε μέτρα που προκαλούν την καταστροφή της, είναι επόμενο πως θα υπάρξει αντίδραση οπωσδήποτε. Όμως αυτή η αντίδραση θα πρέπει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι προς τη λάθος κατεύθυνση. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην προπαγάνδα του συστήματος περί των "δύο άκρων" που στοχεύει στο να διασωθεί το σύστημα. Τώρα, το Έθνος έχει ανάγκη από "Γοργοπόταμους" και όχι "Μελιγαλάδες".

Ας διατηρήσουμε λοιπόν την ψυχραιμία μας και ας συμβάλλουμε όλοι μας με την ψύχραιμη στάση μας και την επιβαλλόμενη επανάσταση συνείδησης, στην κατάρρευση ενώπιον μας της πανικόβλητης συστημικής ολιγαρχίας, που συνεχίζει να μας εξαθλιώνει και να μας διαλύει, προκειμένου να επιβιώσει η ίδια.

hassapis-peter.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ