2012-04-12 08:04:06
Φωτογραφία για Οι “λάθρο” του Βοτανικού θα πληρώνονται για τα υλικά που κλέβουν!...Απίθανο σχέδιο του υπουργείου ΠΕΚΑ στο κέντρο της Αθήνας
Οργή ,αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού έχει προκαλέσει η παρέμβαση της ειδικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτας Καραβασίλη στο τεράστιο πρόβλημα του παράνομου καταυλισμού των Αλβανών λαθρομεταναστών ‘Ρομά’ με τη δημιουργία του ‘ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ’ που προβλέπει την ένταξή τους σε πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Πρακτικά, τα μέλη του παράνομου καταυλισμού, τα οποία εκτός της καταπάτησης ξένων ιδιοκτησιών, ελέγχονται και για συχνά επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος άλλων μεταναστών αλλά και κατοίκων της περιοχής, θα αμείβονται για τα υλικά που έχουν κλέψει, υπό τον όρο ότι δεν θα προχωρούν σε καύση αλλά θα τα ανακυκλώνουν.

Tα υλικά είναι προϊόντα κλοπής από παρακείμενες εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή και που αρκετές εκ των οποίων αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα λειτουργίας.


Το σχέδιο, εκτός από τα νομικά κενά που εχει σχετικά με την διακίνηση της αμφιβόλου προέλευσης υλικών και την χωροταξική άδεια (προσπαθούν να βαπτίσουν το οικόπεδο πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο) προβλέπει και χορήγηση ειδικής κάρτας εργασίας για τους λαθρομετανάστες ή και τους κατόχους τρίμηνης τουριστικής βίζας με προφανή στόχο την μετέπειτα νομιμοποίησή τους.

Διαβάστε εδώ τη σχετική απόφαση με το σχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όλα αυτά προϋποθέτουν την παραμονή του καταυλισμού για τουλάχιστον ένα χρόνο και ουσιαστικά επ’ αόριστον. ”Ο Βοτανικός όμως δεν μπορεί να αντέξει ούτε μια μέρα παραπάνω” όπως μας λένε οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής πού δέχονται καθημερινά επιθέσεις και αναπνέουν το τοξικό νέφος από την καύση των καλωδίων και των σκουπιδιών.

“Υπόσχονται μετεγκατάσταση η οποία δεν προβλέπεται για τη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ενώ όποτε έχει επιχειρηθεί εθελουσία καταγραφή του πληθυσμού δεν έχει αξιόπιστα αποτελέσματα” και συνεχίζουν ότι τα επιχειρήματα που προτάσει η κυρία Καραβασίλη οτι δήθεν θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα εαν διακόσιοι λαθρομετανάστες συνοδευτούν μέχρι τις εστίες που διατηρούν στην Αλβανία είναι τουλάχιστον αστήρικτα.

Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για την αδιαφορία των αρμοδίων για την παράνομη δόμηση μέσα στις καταπατημένες ιδιοκτησίες ενώ φυσικά επιδεικνύουν διαφορετικό ζήλο για την αντίστοιχη δραστηριότητα των Ελληνων πολιτών.

Μετά τους ιδιοκτήτες της καταπατημένης έκτασης που εχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας τη νομή της περιουσίας τους όπως και αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο για τις οικονομικές και ηθικές βλάβες που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια σειρά έχουν τώρα οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι θεωρούν από εδώ και στο εξής την ειδική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ ως ηθική αυτουργό για όλη την παράνομη δραστηριότητα των λαθρομεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος της Αθήνας αντιτίθεται στο παραπάνω σχέδιο όπως έχει αυτό εκπονηθεί και θεωρεί πως η μόνη λύση για το πρόβλημα σε όλες του τις παραμέτρους είναι η με όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατάργηση του καταυλισμού με τον απαραίτητο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του Διαβάστε παρακάτω την χαρακτηριστική απάντηση του Δήμου Αθηναίων στους σχεδιασμούς του υπουργείου.
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ