2013-11-07 19:41:05
Φωτογραφία για Το «προλαμβάνειν» προτιμότερο του «θεραπεύειν» για την καρδιαγγειακή και σκελετική μας Υγεία
Τα μέτρα πρόληψης κόντρα στην εκδήλωση εμφράγματος και οστεοπόρωσης παρουσίασαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, και ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Τζάνειου Νοσοκομείου Στ. Φούσας, σε ιατρική διάλεξη στον Δήμο Αμαρουσίου

Τη σημασία της πρόληψης για την καρδιαγγειακή και σκελετική Υγεία αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να προφυλάξουμε την καρδιά και τα οστά μας υπογράμμισαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Τζάνειου Νοσοκομείου Στ. Φούσας, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Σαράντης Σαράντης, στην ενημερωτική διάλεξη με θέμα: «Πίστη για όμορφη ζωή με πρόληψη για γερή καρδιά και οστά» που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, εστίασε στη φύση της οστεοπόρωσης χαρακτηρίζοντάς την μία «ύπουλη» ασθένεια.


«300.000 Ελληνίδες υποφέρουν σήμερα από οστεοπόρωση, από τις οποίες το 75% δεν το γνωρίζει. Πρόκειται για μία «ύπουλη» νόσο που τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 50% του πληθυσμού που πάσχει από οστεοπόρωση δεν παρουσιάζει συμπτώματα, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τη διάγνωσή της. Ασπίδες μας στην πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι μία πλούσια σε ασβέστιο διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής, αλλά και οι μετρήσεις οστικής μάζας που αποτελούν έναν αξιόπιστο δείκτη για την κατάσταση της σκελετικής μας Υγείας».

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της πρόληψης στην καλή Υγεία των συμπολιτών μας, ως Δήμος, με τη συνεργασία και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ), «διοργανώνουμε τακτικά και σε συστηματική βάση εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών αλλά και δωρεάν προληπτικούς ελέγχους, γιατί θέλουμε να έχουμε πολίτες υγιείς και ισότιμη πρόσβαση όλων στην Υγεία» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε) Στέφανος Φούσας, τόνισε το μέγεθος του προβλήματος με την εκδήλωση οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου αλλά και την ύψιστη σημασία της πρόληψης στην αποτροπή του. «Η βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών, η διατήρηση του βάρους μας σε φυσιολογικά επίπεδα, η φυσική δραστηριότητα λειτουργούν ανασταλτικά στην εκδήλωση οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ασφαλώς το «προλαμβάνειν» είναι προτιμότερο του «θεραπεύειν» αλλά σε περίπτωση εμφράγματος, η αμεσότητα στην αναζήτηση εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία του ασθενούς».

Για τη σχέση της ιατρικής επιστήμης και της ορθόδοξης πίστης μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Σαράντης Σαράντης, επικεντρωθείς σε ζητήματα ηθικής τάξης κατά την άσκηση της ιατρικής επιστήμης ιδιαίτερα στο κεφάλαιο των μεταμοσχεύσεων.

Παρόντες στη διάλεξη ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, Κώστας Αντωνόπουλος, εκπρόσωποι από τον ιατρικό χώρο καθώς και πλήθος πολιτών.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ