2013-11-09 18:48:04
Φωτογραφία για ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ... «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»
Τη σεζόν 2007-08 ο Αγγελος Βλαχόπουλος βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον ΠΑΟΚ. Ηθελε να πάρει το δελτίο του για να φύγει από εκεί. Για έναν χρόνο έμεινε στον πάγο. Προπονούνταν στη Βουλιαγμένη. Η πρόεδρος της ομάδας, Στέλλα Τίγκα, τον φιλοξενούσε στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα.

Ο Βλαχόπουλος είναι, πια, παίκτης του Ολυμπιακού και εξηγεί το στόρι της φυγής του από τη Βουλιαγμένη και του ερχομού του στο Λιμάνι, «μου αρέσουν τα δεδομένα του Ολυμπιακού, είναι θαυμάσια τα νέα δεδομένα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, ο διεθνής περιφερειακός ήταν ακμαίος, αλλά αυτό για το οποίο πραγματικά αγωνιά είναι οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ομάδας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οπως καταλαβαίνεις, το στόρι έχει ως εξής: δεν ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι. Τι συνέβη με τη Βουλιαγμένη, για ποιο λόγο έφυγες, αν έγινε κάτι συγκεκριμένο που σε οδήγησε στην έξοδο.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν έγινε κάτι συγκεκριμένο… Μίλησα πρώτα με τη Βουλιαγμένη, διότι η Βουλιαγμένη ήταν η ομάδα μου. Δεν τα βρήκαμε, ομολογώ, ούτε στο πλάνο της ομάδας ούτε οικονομικά. Τους ζήτησα κάποια πράγματα που ήθελα, για να είμαι ικανοποιημένος. Περιμένοντας την απάντησή τους ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, όπου σαφέστατα το πλάνο ήταν και καλύτερο και έδειχνε ότι στο μέλλον θα συνέχιζε να δυναμώνει η ομάδα.

Ε: Ηταν οικονομικό το θέμα σου ή όχι μόνο;

Α: Κυρίως με ενδιέφερε το πλάνο της ομάδας. Ηδη, όταν συζητούσα με τον Ολυμπιακό, υπήρχαν πολλοί παίκτες που είναι στην εθνική ομάδα και θεωρούσα ότι αυτό θα βοηθήσει και εμένα, να ανέβω επίπεδο, και τον Ολυμπιακό και την Εθνική.

Ε: Εσύ, δηλαδή, διαφώνησες με τη Βουλιαγμένη επειδή δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το πλάνο που σκεφτόσουν;

Α: Ναι, ακριβώς. Και οικονομικά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει κάποια πράγματα που ήθελα και την πρόταση του Ολυμπιακού.

Ε: Η πρόταση που σου έκανε ήταν με τις ίδιες αποδοχές που είχες έως τότε;

Α: Οχι, η νέα πρόταση ήταν μεγαλύτερη. Ωστόσο δεν ήταν αυτή που περίμενα και ήθελα. Ηρθαμε πολύ κοντά, αλλά όχι ακριβώς εκεί που ήθελα. Οικονομικά τουλάχιστον. Και μετά το πλάνο της ομάδας έδειχνε ότι δεν ήθελαν να κάνουν το ντεμαράζ.

Ε: Εσύ έμαθες για την πρόταση του Ολυμπιακού στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Α: Ναι, στην πορεία. Πληροφορήθηκα ότι είμαι ελεύθερος, ότι έχει τελειώσει το συμβόλαιό μου. Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι ανήκω στη Βουλιαγμένη.

Ε: Αλλά λόγω της υπόθεσης με τον ΠΑΟΚ δεν ισχύει αυτό.

Α: Ναι. Εμαθαν ότι είμαι ελεύθερος και μου έκαναν πρόταση.

Ε: Η οποία ήταν πολύ καλύτερη;

Α: Ηταν απλώς καλύτερη. Δεν ήταν τεράστιες οι διαφορές. Ξεκάθαρα.

Ε: Είχες και το σχέδιο στο μυαλό σου.

Α: Με ενδιέφερε πάρα πολύ και το πλάνο. Ηταν το βασικό. Ηθελα η ομάδα να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα -αλλά αυτό ισχύει για τη Βουλιαγμένη- και στην Ευρώπη. Είχα περιέργεια να δω πώς θα είναι στον Ολυμπιακό. Ολοι οι μεγάλοι παίκτες έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Και τα τελευταία χρόνια στη Βουλιαγμένη το κλίμα ήταν περίεργο.

Ε: Σε ό,τι αφορά εσένα;

Α: Ναι.

Ε: Δηλαδή;

Α: Δεν ήμουν ικανοποιημένος, ενώ εκείνοι ήταν από μένα.

Ε: Στην καθημερινότητά σου;

Α: Στη συμπεριφορά τους απέναντί μου, σε πολλά πράγματα και συζητήσεις που κάναμε.

Ε: Με τη διοίκηση; Με τους υπεύθυνους;

Α: Ναι, με τους υπεύθυνους.

Ε: Οπότε αποφάσισες από πολύ νωρίς, σχετικά, ότι θέλεις να πας στον Ολυμπιακό.

Α: Με το που μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός άρχισα να σκέφτομαι τι ήταν το καλύτερο για μένα. Μέχρι τότε ήταν λογικό να σκέφτομαι την επόμενη μέρα στη Βουλιαγμένη και το πώς θα φθάναμε σε μία καλύτερη συμφωνία και για τους δύο. Αλλά από τη στιγμή που μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός, έβαλα κάτω τα πράγματα, είδα τους στόχους που έχω εγώ και η ομάδα και σιγά σιγά άρχισα να απομακρύνομαι από τη Βουλιαγμένη.

Ε: Από εκεί και πέρα τι επακολούθησε;

Α: Μερικές συζητήσεις με τους ανθρώπους της Βουλιαγμένης, για να τους εξηγήσω τους λόγους που φεύγω. Τους είπα τι πρόταση είχα, ούσα η ομάδα μου, ώστε να δω αν θέλουν κι αυτοί. Αν θα μπορούσαν να την ακολουθήσουν. Τι θα ήθελαν να κάνουν. Επρεπε οπωσδήποτε να συζητήσω μαζί τους. Ημουν πέντε χρόνια εκεί και θα έπρεπε να ξέρουν και αυτοί για ποιον λόγο φεύγω.

Ε: Αυτό σημαίνει ότι περίμενες από τη Βουλιαγμένη να ματσάρει την πρόταση του Ολυμπιακού;

Α: Οχι, σε καμία περίπτωση. Απλώς τους εξήγησα ποια είναι η πρόταση και ποια είναι τα «θέλω» μου γι’ αυτήν την περίοδο. Τη χρονική περίοδο, δηλαδή τα τρία επόμενα χρόνια. Τόσα μου ζήτησε ο Ολυμπιακός, τόσα και η Βουλιαγμένη. Τους εξήγησα τι θα ήταν καλύτερο για μένα και για ποιον λόγο δεν έφθασα σε γρήγορη συμφωνία με τη Βουλιαγμένη. Αυτό το τελευταίο έπρεπε να το κάνω, για να μη νομίζουν ότι είχα από πριν από την πρόταση του Ολυμπιακού ή από την προηγούμενη χρονιά.

Ε: Σε είχε πλησιάσει πριν ο Ολυμπιακός;

Α: Οχι, διότι όλοι νόμιζαν ότι ανήκω στη Βουλιαγμένη. Δεν υπήρχε κάποιος που να πιστεύει ότι δεν ανήκα στη Βουλιαγμένη, εκτός από πολύ λίγους ανθρώπους.

Ε: Οπότε στην πραγματικότητα διέρρευσε ότι είσαι ελεύθερος.

Α: Ναι, αυτό διέρρευσε διότι με φώναξαν πολύ νωρίς από τη Βουλιαγμένη για διαπραγματεύσεις. Αρχισε να διαρρέει παντού ότι με φώναξαν για να μιλήσουμε και άρα είμαι ελεύθερος.

Ε: Και έπειτα ήρθε το περίφημο Δ.Σ. Εξήγησέ μου. Πριν από δύο χρόνια είχες κάνει προφορική συμφωνία με τη Βουλιαγμένη.

Α: Ναι, είχα φθάσει σε προφορική συμφωνία. Δεν ήταν, στην πραγματικότητα, προφορική. Ηταν προφορική που έπρεπε να γίνει γραπτή, αλλά δεν την έκανε γραπτή μέσα στη διετία η Βουλιαγμένη, αν και όλα τα παιδιά το είχαμε ζητήσει. Ουδείς είχε γραπτή συμφωνία. Στο τέλος βρεθήκαμε σε μία περίεργη κατάσταση. Οι απόψεις διίσταντο: εγώ έλεγα άλλα, οι υπεύθυνοι του Ομίλου έλεγαν άλλα.

Ε: Αυτό ήταν το θέμα με τη ρήτρα.

Α: Ναι, ήταν ένα ποσό αποδέσμευσης.

Ε: Εσύ ήθελες να το σεβαστείς αυτό.

Α: Ηθελα να το σεβαστώ.

Ε: Είχες το δικαίωμα να μην το κάνεις.

Α: Το ήξερα ότι είχα το δικαίωμα να μην το κάνω. Παρότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν μου είχαν συμπεριφερθεί σωστά, διότι δεν μου είχαν συμπεριφερθεί σωστά, τους πλησίασα και τους εξήγησα πώς έχουν τα πράγματα και ότι ήθελα να φύγω σαν κύριος από εκεί.

Ε: Θέλεις να μου πεις ένα παράδειγμα;

Α: Κυρίως οικονομικοί λόγοι. Κατέβηκα από Θεσσαλονίκη μαζί με όλη την οικογένειά μου. Δεν το σεβάστηκαν. Είχα το χαμηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα και μαζί με δύο τρία παιδιά είχαμε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ζήτησα επανειλημμένα να μην υπάρχει ρήτρα στο συμφωνητικό μου, αφού ήταν τόσο χαμηλό. Κανένας παίκτης στην ιστορία της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης δεν έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του. Δεν έγινε. Μου έλεγαν «θα δούμε». Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχαν φτιάξει τα συμβόλαια και δεν τα κατέθεσαν στην ομοσπονδία. Αυτή τη διετία.

Ε: Και μετά σου ζητούσαν παραπάνω χρήματα από αυτά που αποτελούσαν τη ρήτρα.

Α: Τα διπλάσια. Το ποσό ήταν τρομερά υψηλό. Δηλαδή αυτά που ζητούσαν δεν στέκουν στην εποχή. Και εκεί, πάλι, δεν θέλησαν να κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω. Δεν θέλησαν να πλησιάσουν το δικό μου ποσό σε σχέση με το ποσό που είπαν. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ. Δεν μπήκαν σε διαπραγματεύσεις. Μου είπαν ότι θα το μεταφέρουν στο Δ.Σ. και το μόνο που έμαθα αργότερα ήταν ότι πριν καν φθάσει στο Δ.Σ. είχε αποφασιστεί ότι δεν θα γινόταν δεκτή η πρότασή μου. Δεν μου αρέσει, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόεδρο (σ.σ. Στέλλα Λαζάρου Τίγκα). Αυτή είναι η αιτία που ο Ομιλος έχει φθάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Η αιτία ήταν καθαρά η πρόεδρος. Το άσχημο είναι για εκείνη. Δεν ξέρω τι της είπαν και τι κυνηγούσαν.

Ε: Θεωρείς ότι δεν ήξερε τι συνέβαινε στην περίπτωσή σου;

Α: Ναι, θεωρώ ότι δεν ήξερε. Γνώριζε πολύ λίγα πράγματα από αυτά που συνέβαιναν, διότι είχε αφήσει να διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι.

Ε: Εν λευκώ;

Α: Ναι, έτσι νομίζω. Δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά αυτό φάνηκε στην πορεία. Και σε μία δύο συζητήσεις που είχα κάνει με την πρόεδρο, αυτό κατάλαβα. Το 2007, όταν βρισκόμουν στα δικαστήρια με τον ΠΑΟΚ, ερχόμουν κάθε Παρασκευή για να κάνω προπονήσεις στη Βουλιαγμένη και με φιλοξενούσε στο σπίτι της. Δεν έχω λόγια να την ευχαριστήσω. Οπως και όσους προπονητές με βοήθησαν. Τον Ομηρο Πολυχρονόπουλο, τον Χρήστο Μπάκα, τον Γιάννη Γιαννουρή, τον Τεό Λοράντο και τον Περικλή Δαμάσκο κυρίως. Και όλους τους άλλους προπονητές μου. Είναι πολλοί, αλλά ο καθένας από αυτούς με βοήθησε αρκετά.

Ε: Τι συνέβη μετά το Δ.Σ.;

Α: Τους είχα εξηγήσει ότι αν πουν κάτι παραπάνω από αυτό που τους είχα προτείνει εγώ -και ήταν αρκετό το ποσό, το 75% των χρημάτων που πήρα την περυσινή χρονιά- θα πήγαινα δικαστικά. Μου είπαν ότι είχαν συμβουλευτεί δικηγόρους και ότι δεν θα μπορούσα να φύγω. Τους είπα ότι δεν ήξερα τι θα γίνει, αλλά όφειλα να πάω και να συζητήσω μαζί τους, επειδή ήθελα να φύγω σαν κύριος. Μου είπαν ότι θα το μετέφεραν στο συμβούλιο. Δεν έγινε τίποτα. Από εκεί και πέρα αρχίσαμε με τον Ολυμπιακό να ψάχνουμε τις άκρες που είχαμε για να μη χάνουμε χρόνο. Αν πήγαινα δικαστικά, ναι μεν θα έκανα προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, παρ’ όλα αυτά δεν ξέραμε πότε θα έπαιζα. Εκεί πληροφορηθήκαμε από δικηγόρους ότι υπάρχει καταστατικό που λέει ότι οποιαδήποτε παράταση συμβολαίου δεν κάνει γηγενή τον παίκτη, αλλά ότι ο παίκτης έμεινε όντας ελεύθερος στο σωματείο για παροχή υπηρεσιών. Εμένα είχε τελειώσει το συμφωνητικό μου το 2011, είχε κατατεθεί στην ΚΟΕ, είχε υπογραφεί από όλους, το ξέραμε.

Ε: Αλλά η Βουλιαγμένη δεν αντέδρασε, ε; Πέρασε η μεταγραφή σου και δεν έκανε κάτι.

Α: Δεν έχω ακούσει κάτι. Αλλά πιστεύω ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Εχει έναν από τους καλύτερους νομικούς στον υγρό στίβο και το να μην κάνει κάτι σημαίνει ότι δεν μπορούσε.

Ε: Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, έκανε φέτος μία εντυπωσιακή επένδυση, αν και θα μπορούσε να δώσει λιγότερα.

Α: Ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει τον απέναντί του. Θα μπορούσε να έχει επενδύσει λιγότερα και να πάρει πάλι το πρωτάθλημα. Αυτή η προοπτική που υπάρχει στην ομάδα με έκανε να αποφασίσω να έρθω. Εχουμε, βέβαια, πολύ δρόμο να διαβούμε. Δεν έχω προβλήματα προσαρμογής, με βοήθησαν οι παίκτες, ο προπονητής και η ίδια η ομάδα. Μου αρέσουν τα νέα δεδομένα, είμαι ενθουσιασμένος για αυτά. Είναι εντελώς διαφορετικά, στη Βουλιαγμένη ήταν πιο πολύ οικογενειακό το κλίμα και όχι τόσο επαγγελματικό. Υπάρχουν προπονητές και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα και καταλαβαίνεις τη διαφορά από κάποια ομιλία του προπονητή, τη διαφορά των ανθρώπων της ομάδας. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Εχει κάνει πάρα πολλές σωστές επιλογές η ομάδα και έχει παίκτες φιλόδοξους.

Ε: Είναι φανερό ότι ο στόχος σας φέτος είναι η Ευρώπη. Αλλά ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος.

Α: Δεν είναι ο καλύτερος, η αλήθεια είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν ήμασταν στην Ευρώπη θα προκρινόμασταν στο Final 6. Και ο άλλος όμιλος έχει πολύ καλές ομάδες. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να πάρουμε όλα τα ματς στον Πειραιά και να αρχίσουμε να ζητάμε αποτελέσματα εκτός έδρας.

Ε: Αν ήσουν μικρός και μπορούσες να διαλέξεις ένα άθλημα, θα διάλεγες το πόλο;

Α: Ναι, εννοείται. Είμαι άρρωστος με αυτό που κάνω. Ο τρόπος ζωής του πολίστα, οι στιγμές στο παιχνίδι, οι αλλαγές συναισθημάτων, η πίεση, η σκληραγώγηση. Μετράνε πάρα πολύ αυτά τα πράγματα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ