2013-11-10 08:50:57
Φωτογραφία για ΔΙΠΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Διπλή θα είναι η δοκιμασία της κυβέρνησης σήμερα Κυριακή, καθώς νωρίς το πρωί πραγματοποιείται το νέο ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, ενώ το βράδυ θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έστω και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις.

«Η μέχρι τώρα πορεία των μακροοικονομικών στόχων αλλά και των εσόδων, καθώς επίσης και οι παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων δημιουργούν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το 2014, έστω και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις» δήλωσε στην «Ημερησία».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία με την τρόικα, καθώς στις 21 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2014, ενώ στις 22 Νοεμβρίου συγκαλείται νέο Eurogroup. Αν μέχρι τότε δεν υπάρχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο προϋπολογισμός του νέου έτους θα είναι στον αέρα, ενώ το κλίμα στο Eurogroup θα είναι εξαιρετικά βαρύ.


Στην Ολομέλεια το βράδυ

Το απόγευμα  θα κορυφωθεί η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, όπου θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι για να υπερψηφιστεί η πρόταση απαιτούνται 151 ψήφοι. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρούσα» θα δηλώσει η ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» θα δηλώσουν  οι ανεξάρτητοι βουλευτές, επικεφαλής του φορέα «Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν στις ομιλίες τους στη Βουλή.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ