2013-11-14 08:21:07
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Η Ελλάδα ζητά έγκυρους συνομιλητές – Συστάσεις Σαμαρά σε υπουργούς: Κλείστε τις εκκρεμότητες
Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους για τον τρόπο διαπραγμάτευσης έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση που παρέσχε στα μέλη των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας από 1/1/2014, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ζητά έγκυρους συνομιλητές.

«Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση αλλά έγκυρους συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνικές επαφές με τους υπουργούς που διαπραγματεύονται με την Τρόικα τούς ζήτησε σε έντονο ύφος να επισπεύσουν και να κλείσουν τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν στα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε στους υπουργούς του πως αν αυτοί κάνουν καλά τη δουλειά τους, τότε και οι δανειστές δεν θα έχουν επιχειρήματα για να καθυστερούν τις συζητήσεις με την Ελλάδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ