2013-11-19 09:24:10
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εναντίον του, για την πρόσκληση προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης, απαντά ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα, Τρίτη.

 Στο β' μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα ''Αυγή'', ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πανικό του κ. Βενιζέλου, ο οποίος «δεν διαστάζει να κατηγορήσει για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

Συγκεκριμένα, τονίζει: «Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνί και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: "Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός". Γι'αυτό δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα. Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».


Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ έγινε ουρά της ΝΔ και έχει "αποστατήσει" από τα γενέθλια οράματά του, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τον Συμπιλίδη και αποστάτησε από τη Ν.Δ.».

Παράλληλα, απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «θέσει υπό τις φτερούγες του» όσους καταψηφίσουν τα νομοσχέδια σημείωσε: «Άλλο ποιοι συμμετέχουν στα θυρανοίξια, άλλο ποιοι θα μπουν στο ιερό [...] Αν ξεπλέναμε τον οποιοδήποτε από το παρελθόν του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε γίνει προ πολλού κυβέρνηση».

Στο ζήτημα αναμένεται να αναφερθεί ο Αλ.Τσίπρας και κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ