2013-11-21 17:29:05
Φωτογραφία για Η Ισπανία ποινικοποιεί τις διαμαρτυρίες - Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται
Θύελλα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει ο νέος νόμος Προστασίας του Πολίτη που εισηγείται το υπουργείο Εσωτερικών στην Ιταλία. Μεταξύ άλλων ο νόμος προβλέπει πρόστιμο... 30.000-600.000 ευρώ για συνάθροιση πολιτών μπροστά από τη Βουλή χωρίς προηγούμενη έγκριση των Αρχών.

Η εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Σοράγια Ροδρίγκεθ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σαφή προσπάθεια καταπίεσης των δικαιωμάτων των πολιτών, που παραπέμπει σε καθεστώτα «όχι και τόσο δημοκρατικά».

Σύμφωνα με το νέο νόμο, σε περίπτωση που πολίτης προσβάλει αστυνομικό θα τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ θα περιλαμβάνονται επίσης πρόστιμα «ανάλογου ύψους» για όσους συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν μπροστά από την ισπανική Βουλή, καίνε κάδους απορριμμάτων ή συναλλάσσονται με πόρνες σε δημόσιους χώρους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Ο σχεδιαζόμενος νόμος Φερνάντες που θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή, έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο νόμο Κορκουέρα (είχε τεθεί σε ισχύ το 1992, από τον τότε σοσιαλιστή υπουργό Εσωτερικών Χοσέ Λουίς Κορκουέρα), ένα νόμο που θεωρείται πλέον ξεπερασμένος από τους συνεργάτες του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίαθ, που βάλθηκαν να τον εκσυγχρονίσουν.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ