2013-11-21 19:43:05
Φωτογραφία για Σημαντική τιμητική διάκριση για το παράρτημα της Ε.Ο.Δ. στην Κω
Μια εξαιρετική διάκριση πέτυχε το Παράρτημα Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Κως) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς ήταν μία από τις δέκα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις... που κέρδισαν φέτος το βραβείο των Νησίδων Ποιότητας για την εθελοντική της προσφορά και το πρωτοποριακό κοινωνικό της έργο.

Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. στην Κω, Αντώνης Τρουμούλης, παρέλαβε το βραβείο σε επίσημη τελετή από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια. Ο κ. Τρουμούλης μίλησε για τους ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και το διαχρονικό κοινωνικό εθελοντικό έργο των μελών της Οργάνωσης, που την κάνει να ξεχωρίζει εδώ και τόσα χρόνια. Επίσης, έκανε λόγο για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των μελών της Ε.Ο.Δ., αλλά και τις παγκόσμιες διακρίσεις της, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία από το γεγονός ότι πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική διασωστική οργάνωση που ξεκίνησε τη δράση της από την πόλη της Θεσσαλονίκης.


Οι άλλες οργανώσεις που βραβεύτηκαν ήταν η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση, η Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες / Very Special Arts Hellas, η ΜΚΟ Διογένης, ο Δεσμός, η Πακιστανοελληνική Πολιτισμική Εταιρεία, η Επιστήμη για Σένα και η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΟΔ Κω παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια
hrt.org.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ