2012-04-13 07:00:16
Φωτογραφία για Καπουράνης:Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πόσο προσέχει τις ακαδημίες


Ο πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για το ενδεχόμενο πολλές ομάδες να στραφούν σε δικά τους παιδιά: 

«Θα ήθελα να το βλέπω να γίνεται όχι κατ’ ανάγκην και λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα έπρεπε να δίνουμε βάση στις ακαδημίες, κάτι που κάνει ο Παναθηναϊκός και όλοι βλέπετε τα αποτελέσματα.

Έστω κι έτσι είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Έχουμε το καλύτερο παράδειγμα, αυτό της Μπαρτσελόνα με εννέα από τους έντεκα παίκτες να προέρχονται από τα σπλάχνα της. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πόσο προσέχει τις ακαδημίες και έχει βγάλει πολλά παιδιά. Ο Μαυρίας προέρχεται από μια πολύ καλή ακαδημία, αυτή της Ζακύνθου και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα». 

Για τη δουλειά που γίνεται στην Παιανία και αν κάποια παιδιά μπορούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα: 

«Όταν παίρνεις ένα ταλέντο 8-9 ετών το πιο σημαντικό πράγμα είναι η εκπαίδευση. Στην Παιανία είμαστε τυχεροί γιατί αυτήν τη δουλειά την κάνει ο κ. Σαμαράς. Η εκπαίδευση των παιδιών που έρχονται στην Παιανία διαρκεί μέχρι να φτάσουν 18 ετών. Έχει πάρα πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για να μιλήσω. Ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα. Από την Ακαδημία θα προωθηθούν τα παιδιά που αξίζουν. Υπάρχουν 60 Ακαδημίες, 65 μαζί με αυτές του εξωτερικού (Ισραήλ, Κύπρος, Αυστραλία, Αμερική, Νότια Αφρική). Συνολικά υπάρχουν 6.000 παιδιά και στην Παιανία βρίσκονται περίπου 150». 

Για τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με οικονομικά προβλήματα και στις ακαδημίες, αλλά και το πώς βλέπει το μέλλον: 

«Δεν μας έχει αγγίξει η κρίση. Συμμετέχουμε σε τουρνουά κανονικά. Ο κύριος χρηματοδότης είναι η ΠΑΕ, όμως με τη βοήθεια όλων μας, όλα θα πάνε καλά. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ταλέντο, όμως δεν τα αξιοποιούμε. Φεύγουν από εδώ παιδιά και πηγαίνουν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα οι Ακαδημίες ακολουθούν το πρόγραμμα και την τακτική της πρώτης ομάδας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο ώστε η ομάδα να αποκτά τη δική της ταυτότητα. Δεν πρόκειται να φτάσουμε τις προηγμένες χώρες, αλλά μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά». stoiximata
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ