2012-04-13 07:03:03
Φωτογραφία για «Κινδυνεύουμε» λένε οι καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας
Η κραυγή αγωνίας που βγάζουν είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που βιώνουν καθημερινά, παρά τις επιχειρήσεις – σκούπα της Αστυνομίας αλλά και τις πεζές περιπολίες. «Χθες το βράδυ ανέβαιναν ναρκομανείς και έψαχναν να βρουν τη δόση τους», αναφέρει ο καταστηματάρχης, Μπάμπης Μανούσης που διατηρεί κάβα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Βρωμάει η Πειραιώς, βρωμάει η Αγησιλάου, κλέβουν τις τσάντες μας, κλέβουν τα πορτοφόλια μας. Πού θα πάει πια αυτή η κατάσταση…», επισημαίνει.

Βέβαια, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο κέντρο της πρωτεύουσας λένε ότι το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες δεν έχει λυθεί αλλά έχει διασκορπιστεί στα γύρω στενά με την αστυνομία να προσπαθεί να πατάξει το έγκλημα, χωρίς να καταφέρνει μέχρι τώρα να το πολεμήσει στη ρίζα του.

«Μπορεί να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε. Το θέμα, ξέρετε, δεν είναι να τους παίρνουν από τη Σωκράτους και να τους πηγαίνουν στη Μάρνη. Το θέμα είναι να τους απομακρύνουν από το κέντρο της πρωτεύουσας για να μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο στο δρόμο», συνεχίζουν.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες φοβούνται να μιλήσουν στην κάμερα διότι, όπως λένε, κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους. «Δεν βλέπετε πού δουλεύουμε; Ξέρετε τι επικρατεί εδώ όταν αρχίσει να δύει; Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί εάν δεν περπατήσει στα στενά δρομάκια του κέντρου», λένε και στέλνουν το μήνυμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δράσει ώστε να παταχθεί η εγκληματικότητα που επικρατεί στην περιοχή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Πράσινο» παραεμπόριο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Πράσινο» παραεμπόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ