2012-04-13 08:36:01
Φωτογραφία για Τρία νέα μεγάλα έργα έρχονται στη Θεσσαλία
Προχωρούν τρία σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στη Θεσσαλία, καθώς έλαβαν έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Περιβαλλοντική παρέμβαση στον Αλμυρό

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει μια σημαντική περιβαλλοντική ανάπλαση για το Δήμο Αλμυρού. Ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτηση του ενταγμένου έργου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Διαμόρφωση πάρκου Κροκίων Αλμυρού» προϋπολογισμού 473.550 € (με ΦΠΑ).

«Με την υλοποίηση του έργου, αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά μια έκταση 12 περίπου στρεμμάτων του πάρκου Κροκίων στον Αλμυρό. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση σε ένα χώρο που σήμερα είναι υποβαθμισμένος και η οποία θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής όσος και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Συγκεκριμένα το έργο «Διαμόρφωση πάρκου Κροκίων Αλμυρού» περιλαμβάνει την ανάπλαση έκτασης 12.127,47 τ.μ. με περιμετρικό ποδηλατόδρομο, παιδικές χαρές, κήπους, λοφίσκους, διαδρόμους πεζοπορίας, κλπ.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Αλμυρού, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφεειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

Μείωση του συγκοινωνιακού θορύβου στον Τύρναβο

Στη διαδικασία της υλοποίησης εισέρχεται μια σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση για την πόλη του Τυρνάβου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου με τίτλο «Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου», προϋπολογισμού 1.040.000 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Ο συγκοινωνιακός θόρυβος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επηρεάζοντας δυσμενώς τόσο την ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και την υγεία τους. Με την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου επιχειρείται η αντιμετώπιση του συγκοινωνιακού θορύβου στο τμήμα της Εθνικής Οδού που διέρχεται πλησίον της κατοικημένης περιοχής του Τυρνάβου. Με την κατασκευή των ηχοπετασμάτων στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή μέσω της μείωσης των επιπέδων θορύβου, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Τυρνάβου, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

Αναβάθμιση Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου

Αναβαθμίζεται η περιοχή της Δημοτικής Αγοράς του Μουζακίου μετά την έγκριση δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα με την υλοποίηση του έργου «Οικολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση περιοχής Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου», προϋπολογισμού 292.000,00 € (με ΦΠΑ). επιτυγχάνεται η περιβαλλοντική αναβάθμιση περιμετρικών δρόμων της κεντρικής πλατείας Μουζακίου εκτάσεως 1.541 τ.μ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό σχεδιάζουμε να δώσουμε μία ανανεωμένη και σύγχρονη όψη στην περιοχή της Δημοτικής Αγοράς του Μουζακίου. Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων που περιλαμβάνουν ζώνη ήπιας κυκλοφορίας στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας, φυτεύσεων και τοποθέτησης υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, θα παραδοθεί ένας χώρος περιβαλλοντικά αναβαθμισμένος για τους κατοίκους της περιοχής».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Μουζακίου, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ