2012-04-13 08:30:17
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ελληνική πατέντα για εγγύς αντιαεροπορική άμυνα!
Σύστημα  για εγγύς αντιαεροπορική άμυνα με χρήση υπαρχόντων στρατιωτικών αποθεμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και χαμηλό κόστος πατεντάρισε ελληνική εταρεία  που μάλιστα το δοκίμασε επιτυχώς σε  σε πεδίο βολής του Ελληνικού Στρατού!

Το πρωτότυπο του τηλεχειριζόμενου πύργου πυροβόλου Gatling τύπου Μ61 , τοποθετημένο σε τεθωρακισμένο όχημα Μ113 με πρόσθετη θωράκιση βάρους 50kg ανά τετραγωνικό μέτρο, σχηματίζοντας το ολοκληρωμένο σύστημα M113 Soukos 3G κατασκεύσε η  Soukos Robots που εδρεύει στην Λάρισα.

Όπως γράφει το hellenicdefence, αποτέλεσμα παλαιότερης πρωτοβουλίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την αξιοποίηση του πλεονάσματος πυροβόλων Μ61 με 6 κάννες των 20mm από αποσυρθέντα μαχητικά αεροσκάφη, ο συνδυασμός μπορεί να καλύψει την απαίτησητων δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού  για εγγύς αντιαεροπορική άμυναμε ελάχιστο κόστος, παρέχοντας επιπλέον ικανότητα εμπλοκής στόχων εδάφους και επιφανείας.

Ο πύργος συμπτύσσεται στην οροφή του οχήματος όταν το τελευταίο κινείται, ενώ διαθέτει εξοπλισμό ηλεκτροπτικου ελέγχου βολής. Το τύμπανο πυρομαχικών των 20x102mm βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον πύργο, στο εσωτερικό του οχήματος. Η θέση του χειριστή βρίσκεται εμπρός από το τύμπανο και περιστρέφεται σε συγχρονισμό με τον πύργο.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση του πύργου, το σύστημα ελέγχου βολής και η εργονομία του συνόλου επιτρέπουν ταχεία εναλλαγή στόχων και εξαιρετικά ακριβή πυρά.

Πηγή: Πριονοκορδέλα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ