2013-11-25 11:14:05
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Το ζευγάρι των Ρομά δεν φώτισε την αρπαγή της τετράχρονης
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα μετά την αποφυλάκιση τους επέβαλε ως... περιοριστικούς όρους ο ανακριτής στο ζευγάρι των Ρομά που κατηγορείται για την αρπαγή ανηλίκου, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι μία γυναίκα από τη Βουλγαρία τους άφησε το κοριτσάκι, πριν τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα της βιολογικής μητέρας έτσι ώστε να εντοπιστούν οι πραγματικοί γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν στο περιθώριο της δευτεροβάθμιας δίκης τους για άλλη υπόθεση, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η φερόμενη ως μητέρα ήδη εκτίει ισόβια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών ενώ ποινή κάθειρξης 13χρόνων εκτίουν ο σύζυγος και η μεγαλύτερη αδελφή της, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οι αρχές εντόπισαν το τετράχρονο κοριτσάκι σε καταυλισμό Ρομά στα Διαβατά, όπου ζούσε με την υποτιθέμενη γιαγιά του μετά από έρευνα που έγινε κατόπιν σχετικής εντολής που είχε δώσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς όλες τις εισαγγελίες πρωτοδικών ανά τη χώρα, με αφορμή την υπόθεση της ανήλικης Μαρίας στα Φάρσαλα.

Η εισαγγελέας Σύρμω Κακκάλη εντόπισε την περίπτωση του μικρού κοριτσιού επειδή η "μητέρα" είχε δηλώσει τη γέννηση του 6 μήνες μετά τη γέννηση ακόμη ενός παιδιού.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για "αρπαγή ανηλίκου", όταν διαπιστώθηκε, μέσω ελέγχου DNA, ότι το ζευγάρι εμφάνιζε ως δικό του ένα ξένο παιδί. Η ανήλικη μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στο "Χαμόγελο του Παιδιού", χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ