2012-04-13 10:30:06
Φωτογραφία για ΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζουν βιο-ρομπότ ώστε να τα χρησιμοποιούν ως… πολεμικά σμήνη!
Σφήκες, μύγες και κάθε μορφής έντομα μελετούν να μετατρέψουν σε βιο-ρομπότ Iσραηλινοί και Aμερικανοί ώστε να τα χρησιμοποιούν ως… πολεμικά σμήνη κατά το δοκούν! Οι επιστήμονες του Ισραηλινού Τεχνολογικού Ινστιτούτου αναπτύσσουν συγκεκριμένα μέσα ελέγχου της πτήσης των εντόμων από απόσταση Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αποκαλύπτει ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ.

Στο πρώτο στάδιο οι ερευνητές μελετούν πως ακριβώς εργάζεται το μυϊκό σύστημα των εντόμων κάθε στιγμή της πτήσης τους. Γι’ αυτό και μύγες, λιβελούλες και άλλα έντομα τοποθετούνται πάνω σε μια ειδική ράβδο μέσα σε αεροδυναμικό σωλήνα, όπου δημιουργούν ρεύμα αέρα, αναγκάζοντας τα φτερά τους να λειτουργήσουν, σαν να πετούσαν μόνα τους. Καταγράφοντας και αναλύοντας τα ηλεκτρικά σήματα στους μύες των εντόμων, οι επιστήμονες προσδιορίζουν τι είδους μήνυμα είναι υπεύθυνο για τη μια ή την άλλη κίνηση.


Οι ερευνητές ελπίζουν να μάθουν πώς να στέλνουν σήματα στους μύες των εντόμων, έτσι ώστε αυτά να κινούνται σύμφωνα με προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ο στόχος είναι όχι απλώς να μάθουν να διευθύνουν την πτήση των εντόμων, αποστολή των επιστημόνων είναι να παρασχεθεί στα έντομα η ελευθερία μετακίνησης, διατηρώντας τη δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου, όταν αυτό θα είναι απαραίτητο Σε περίπτωση επιτυχίας, οι στρατιωτικοί θα αποκτήσουν οικονομικά και δύσκολα ανιχνεύσιμα βιο-ρομπότ για κατασκοπευτικές και πολλές και διάφορες άλλες στρατιωτικές χρήσεις… Αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας και τα σενάρια θα σας… τρομάξουν! planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ