2013-11-26 00:38:06
Φωτογραφία για Κυπριακό το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που δέχεται Bitcoin!
Το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που δέχεται πληρωμές διδάκτρων και άλλων τελών με το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin γίνεται από σήμερα το University of Nicosia, στην Κύπρο.

Παράλληλα, το UNic θα προσφέρει, από το επόμενο εξάμηνο, την άνοιξη του 2014, μεταπτυχιακό σε Ψηφιακά Νομίσματα (Master of Science Degree in Digital Currency).

Η πορεία του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin προς την αναγνώριση του ως μία σοβαρά υπολογίσιμη συναλλαγματική μονάδα συνεχίζεται. Όπως ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου, το University of Nicosia, στην Κύπρο, είναι από σήμερα το πρώτο διαπιστευμένο πανεπιστήμιο στον κόσμο που δέχεται το Bitcoin στις πληρωμές διδάκτρων και τελών.

Στο ίδιο δελτίο τύπου, το University of Nicosia, το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και από τα μεγαλύτερα αγγλόφωνα διαπιστευμένα πανεπιστήμια στην ευρύτερη ευρωμεσογειακή περιοχή, ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος με θέμα τα ψηφιακά νομίσματα (Master of Science Degree in Digital Currency).


Στόχος του μεταπτυχιακού προγράμματος, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπρύτανη του University of Nicosia, Δρ Ανδρέα Πολεμίτη, είναι “η διερεύνηση της πιθανής πορείας εξέλιξης των ψηφιακών νομισμάτων” και ο εξοπλισμός των σπουδαστών του ιδρύματος με γνώσεις τις οποίες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

“Το ψηφιακό νόμισμα είναι μία αναπόφευκτη τεχνική εξέλιξη που θα οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες στο online εμπόριο, στα οικονομικά συστήματα, στις διεθνείς πληρωμές και στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη”, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της Συγκλήτου, Δρ Ιωάννη Βλάχου, στο δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η πρωτοποριακή κίνηση του ιδρύματος.

Ενδιαφέρουσα είναι και η δημόσια πρόταση του University of Nicosia στην κυπριακή κυβέρνηση και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου, ώστε η Κύπρος να αναπτυχθεί σε κομβικό σημείο εμπορίας και τραπεζικών συναλλαγών με Bitcoin.

Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin θα γίνεται δεχτό και στα συνεργαζόμενα με το University of Nicosia ιδρύματα και θεσμούς όπως τα St. George’s University of London/UNic Medical School και Globaltraining, στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus and Global), καθώς και στα τα online πτυχία του πανεπιστημίου.

news.pathfinder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ