2012-04-13 11:09:04
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη 2012_let΄s do it greece 2012
Στη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, έναν αιώνα σύγχρονης ιστορίας της, ετοιμάζουμε μια γιορτή, μια γιορτή για την πόλη μας, μια... σειρά από δράσεις για την ιστορία, το περιβάλλον, τους νέους, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουμε και την ίδια την πόλη για αυτή τη γιορτή, κάνοντας μια συλλογική προσπάθεια και καλώντας όλους «να αγαπήσουμε την πόλη μας, ναγιορτάσουμε την ιστορίας της, να συμμετέχουμε στη γιορτή ως μέλη μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, και να κοιτάξουμε μπροστά το μέλλον της πόλης όλων μας». Μια από τις πρώτες εκδηλώσεις κινητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών, μια από τις δράσεις προετοιμασίας της πόλης μας για τον εορτασμό, είναι και η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πανελλαδική Καμπάνια “Let‘ s do it Greece 2012”.

Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια
. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενήσουμε το ''Let's Do It'' στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''. Η ΕΕΔΣΑ και ο «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη συγκεκριμένη καμπάνια στη χώρα μας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με όλες του τις υπηρεσίες, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, συμμετέχει στη διεθνή αυτή καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 29η Απριλίου. Η πόλη της Θεσσαλονίκης, λοιπόν, «σκέφτεται παγκόσμια, δρα τοπικά», και οι Θεσσαλονικείς -πολίτες και ομάδες- συμμετέχουν δυναμικά και μαζί καθαρίζουν διαφορετικά σημεία: το Ρέμα Κωνσταντινίδη στην περιοχή Τριανδρίας και Τούμπας, καθώς και τους Ελαιώνες στην περιοχή της Πυλαίας. Εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλοι φορείς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε έναν κοινό στόχο για μια πόλη καλύτερη, μια πόλη πολιτών που συμμετέχουν, νεανική και δυναμική, μια πόλη που προετοιμάζεται να γιορτάσει τα 100 χρόνια της.

Για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη δράση “Let‘ s do it Greece 2012”, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα thessaloniki2012.gr και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην εφαρμογή με τον τίτλο ‘Συμμετέχουμε’, να στείλετε email στο [email protected] ή να καλέστε στο τηλέφωνο 2310 877815.

Σημεία συνάντησης: στάση ΥΦΑΝΕΤ στην οδό Λαμπράκη, στάση ΠΑΡΚΟ στην οδό Ελευθερίας στην Τριανδρία, είσοδος Αρσακείων Σχολείων στην Πυλαία (σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πρακτικές πληροφορίες για τον συντονισμό των δράσεων και ενεργειών της συγκεκριμένης ημέρας).
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ