2012-04-13 12:45:02
Φωτογραφία για ΡΩΣΙΔΗΣ: ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
«Ματώνουμε τη φανέλα του Ολυμπιακού ακόμα και τώρα», ήταν τα λόγια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Θρύλου, Ηλία Ρωσίδη, μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ» για τα παιχνίδια μεταξύ του Βραδυποριακού με τον Ταλαιπωριακό, λέγοντας ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια παράδοση που κρατάει χρόνια.

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς νιώθετε που είστε ο μοναδικός παλαίμαχος του Ολυμπιακού που έχει πάρει μέρος σε όλα τα παιχνίδια του Βραδυποριακού με τον Ταλαιπωριακό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι τιμή για μένα που έχω πάρει μέρος σε όλα τα παιχνίδια του Βραδυποριακού με τον Ταλαιπωριακό από τότε που έχει ξεκινήσει αυτός ο θεσμός. Είναι μια παράδοση που κρατάει αρκετά χρόνια. Παίκτες της Προοδευτικής και του Ολυμπιακού αγωνίζονται μεταξύ για να θυμηθούν κυρίως τα παλιά. Χαίρομαι που για ακόμα μια χρονιά θα πάρω μέρος.

Ε: Πότε ξεκίνησε για πρώτη φορά αυτός ο θεσμός; Και ποιος είχε την ιδέα αυτή;


Α: Για πρώτη φορά ξεκίνησε το 1961 στο γήπεδο της Νεάπολης. Ωστόσο, δεν είχε μεγάλη επιτυχία και από την επόμενη χρονιά μέχρι και σήμερα γίνεται στο γήπεδο της Προοδευτικής. Την ιδέα την είχαμε κυρίως εμείς οι βετεράνοι, αλλά μπροστάρηδες ήταν οι Τσεμπεράκης και Τερκεσίδης, οι οποίοι ήταν παράγοντες τότε της Προοδευτικής. Μας βοήθησαν πολύ και από τότε καθιερώθηκε αυτός ο θεσμός.

Ε: Γιατί όλα τα παιχνίδια γίνονται τη Μεγάλη Παρασκευή; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;

Α: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος είναι η αλήθεια. Απλώς επιλέξαμε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα που είναι αργία, ώστε να μπορεί ο κόσμος να έρθει να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Είναι γιορτή και θέλουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο να μας βλέπει για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Το γήπεδο πιστεύω είναι το κατάλληλο, αν και φέτος ζητήσαμε να γίνει στο Καραϊσκάκη για να το γεμίσει ο κόσμος, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό. Θα ήταν πιο ωραίο για εμάς τους βετεράνους να γινόταν στο γήπεδο που γράψαμε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν πειράζει, όμως. Θα συνεχίσουμε την παράδοση και θα παίξουμε στο γήπεδο της Προοδευτικής, όπως κάθε χρόνο.

Ε: Εχετε παίξει σε όλα τα παιχνίδια από την αρχή. Ποια είναι η στιγμή που σας έχει μείνει αξέχαστη από αυτά τα ματς μέχρι και σήμερα;

Α: Εχω μόνο καλές αναμνήσεις να θυμάμαι απ’ όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ωραίο που μαζευόμαστε και θυμόμαστε τα παλιά και κυρίως βλέπει ο ένας τον άλλον. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο από τα παιχνίδια, ωστόσο, θυμάμαι ότι όλα τα ματς έχουν ένταση και παίζουμε γεμάτη μπάλα και τα ενενήντα λεπτά που αγωνιζόμαστε. Τα δίνουμε όλα όπως σας είπα για τη νίκη. Οπως παίζαμε τότε παίζουμε και τώρα. Ματώνουμε τη φανέλα του Ολυμπιακού ακόμα και τώρα που είμαστε βετεράνοι ποδοσφαιριστές.

Ε: Το σημερινό παιχνίδι είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λάκη Γκλέζου. Πείτε μου δυο λόγια γι’ αυτόν Α: Ο Λάκης Γκλέζος είναι από τις μεγαλύτερες μορφές του Ολυμπιακού. Ηταν ένας δυνατός σέντερ μπακ και πολύ καλός χαρακτήρας. Αγωνιζόταν μαζί και με άλλους θρυλικούς παίκτες, όπως ο Κοτρίδης και ο Σούλης. Μπράβο στον σύνδεσμο των βετεράνων του Ολυμπιακού, που θα τον τιμήσει σήμερα. Πρόσφερε πολλά στην ομάδα και πρέπει να τον τιμάμε και αυτόν και όσους έχουν «ματώσει» τη φανέλα του Δαφνοστεφανωμένου Εφηβου, και δεν βρίσκονται πια μαζί μας. olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ