2012-04-13 12:45:31
Φωτογραφία για Έβαζαν τις φωτιές οι Τούρκοι και τώρα θα τις …σβήνουν;
Aκολουθώντας την επιλογή του Υπουργείου Αμυνας να παίρνουν δουλειές από ελληνικά εργοστάσια και  να τις πάνε – μέσω  …ΝΑΤΟ – σε άλλες χώρες  για λόγους , λέει, εκσυγχρονισμού και αντικειμενικότητας, στο χωρό μπήκε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:  Εχει αναθέσει και αυτό σε έναν φορέα του ΝΑΤΟ, την ΝΑΜΣΑ, να βρεί για λογαριασμό μας μια εταιρία η οποία θα μας ενοικιάσει πυροσβεστικά ελικόπτερα για να μας σβύνει τις πυρκαγιές το καλοκαίρι!

Οι ΝΑΤΟικοί, που δεν νοιάζονται για …εθνικά θέματα  έβαλαν όποιον ήθελε στο …χορό και τώρα αποκαλύπτεται ότι είναι πολύ πιθανό  να πάρουν την δουλά οι τούρκοι!!!

Το φαντάζεστε;  οι τουρκικές υπηρεσίες  που  με δικές τους ομολογίες ευθύνονται για δεκάδες πυρκαγιές στον ελληνικό χώρο, κυρίως σε νησιά, τώρα  θα αναλάβουν την κατάσβεση πυρκαγιών με  δικά τους μέσα!!!

Θα επιχειρούν από ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια, θα μιλούν με τους πύργους ελέγχου, θα κάνουν βόλτες ελεύθερα παντού, και σε απόρρητες περιοχές…


.

.
Σύμφωνα με το “Βήμα” η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο, όμως ήδη στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που συνεργάζονται με την ΝΑΜSA έχει περιέλθει η πληροφορία ότι «ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κερδίσουν τον διαγωνισμό με αυτά τα αντικειμενικά, τεχνικού τύπου, νατοϊκά κριτήρια είναι τουρκική εταιρεία που έχει ιδρυθεί το 1975 από το τουρκικό στρατιωτικό ίδρυμα και έχει έδρα στην Αγκυρα. Η προσφορά είναι εξαιρετική από πλευράς τεχνικής υποστήριξης, ενώ μας κάνουν και καλή τιμή. Η ίδια εταιρεία είχε επιχειρήσει το 2007 να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την προμήθεια μη επανδρωμένων σκαφών από το Λιμενικό για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων. Τότε όμως η σχετική διαδικασία είχε σταματήσει μετά επαίνων για προφανείς εθνικούς λόγους».

Τώρα όμως το κέντρο αποφάσεων είναι στο Λουξεμβούργο… Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής, σε συνεννόηση με τη λεωφόρο Κατεχάκη, αναζητούν τις τελευταίες ημέρες «φόρμουλα» προκειμένου να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής της τουρκικής εταιρείας στην ελληνική δασοπυρόσβεση. Τα «αντικειμενικά κριτήρια της NAMSA» κοντεύουν να γίνουν μπούμερανγκ για τη συγκεκριμένη διαδικασία  ύψους 20 εκ. ευρώ.

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι αναζητούν σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΝΑΤΟ έναν τρόπο «απόρριψης» της τουρκικής πρότασης, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο «να μη δεχτούν τελικά την επιλογή της NAMSA». Στην τελευταία βεβαίως περίπτωση θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι πολύ μικρά τα χρονικά περιθώρια για ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, με επαχθείς οικονομικούς όρους και ακολουθώντας διαδικασίες που γέννησαν και τα προηγούμενα καλοκαίρια υπόνοιες σκανδάλου. Η εφημερίδα λέει ότι  επικοινώνησε τα τελευταία 24ωρα με υψηλόβαθμα στελέχη που ανέφεραν ότι «προσπαθούμε για το καλύτερο. Εχουν γνώση οι φύλακες και προσπαθούμε να εξαϋλώσουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο».Η Πυροσβεστική ίσως τα καταφέρει. Ομως τα Γενικά Επιτελεία που έχουν μπει σε παρόμοιο »λούκι» και αποβιομηχανοποιούν τη χώρα, τι θα κάνουν; Οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες , μερικέ κρατικές, χάνουν τις δουλειές και οι Ελληνες τις …εργασίες τους!!! Πρόκειται περί …ψύχωσης …διαφάνειας διότι στην ουσία δεν ξέρουν να κάνουν σωστά την δουλειά του  ελέγχου!!! prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ