2013-11-27 16:55:07
Φωτογραφία για Το Motiv.e είναι το Smart της Yamaha και του Gordon Murray
Όταν έχεις σχεδιάσει με μεγάλη επιτυχία μονοθέσια της Φόρμουλα 1, όταν στο πρόσωπό σου πιστώνεται η McLaren F1, ένα από τα πιο εμβληματικά σούπερ σπορ μοντέλα της ιστορία τότε είναι λογικό να αναζητάς προκλήσεις σε άλλους τομείς.

Αυτό έκανε και ο Gordon Murray, που μετά από όλα όσα προαναφέραμε, είχε σα στόχο να εξελίξει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, στα πρότυπα του Smart. Απ' ότι φαίνεται και με τη συνεργασία της Yamaha, ο βρετανός σχεδιαστής έκανε το συγκεκριμένο πρότζεκτ πραγματικότητα, μιας και παρουσίασε το MOTIV.e. Το οποίο έχει μήκος μόλις 2,69, πάνω κάτω δηλαδή όσο το Smart Fortwo, ενώ ταυτόχρονα είναι και ηλεκτροκίνητο, με 25 ίππους και 896 Nm ροπής. Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του το χαμηλό βάρος των 730 κιλών, η επίτευξη του οποίου πρέπει να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στην ευρηματικότητα του Murray.

Η αυτονομία του Motiv.e φτάνει τα 160 χιλιόμετρα, η τελική του είναι 105 χλμ./ /ώρα, η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 έχει διάρκεια 15,0 δεύτερα, ενώ η φόρτισή του σε οικιακό δίκτυο διαρκεί 3 ώρες και σε ταχυφορτιστή μόλις 1.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τιμή για το Yamaha Motiv.e του Gordon Murray, η οποία βέβαια θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το ενδεχόμενο κανονικής παραγωγής του.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ