2012-04-13 14:31:05
Φωτογραφία για «Ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εύθραυστος»
Για άμεση ανάγκη «να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών, μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για την κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας μετά και την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

«Όσο αυτή καθυστερεί, η ανάπτυξη δεν θα μπορέσει να έρθει στην οικονομία της χώρας», ανέφερε ο κ. Τρισέ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εύθραυστος καθώς πάσχει από έλλειμμα αξιοπιστίας ενώ έχει υποστεί βαθύτατο πλήγμα από την εκροή καταθέσεων».

Επισήμανε μάλιστα ότι πηγή της σημερινής κρίσης είναι και ότι τα τραπεζικά συστήματα στην Ελλάδα αλλά και αλλού «λειτουργούσαν με ελλιπείς κανόνες ελέγχου και αυτοελέγχου».

Πάντως μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, διακεκριμένοι οικονομολόγοι και στελέχη της αγοράς που συναπαρτίζουν το Group-30 ερωτώμενοι για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μετεκλογικής πολιτικής αστάθειας στον τόπο. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων τους σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ήταν ότι «για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τα δομικά προβλήματα στην οικονομία της και να προχωρήσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται συνένωση δυνάμεων και πολιτική συναίνεση». Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Γολγοθάς των συνειδήσεων....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Γολγοθάς των συνειδήσεων....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ